Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '19

 
Kategori
Futbol
 

Devlerin Hedefi Büyük

Avrupa’nın dev kulüpleri yeni sezona büyük hedeflerle giriyorlar. Geçen yıl tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Real Madrid, bu sezon hem La Liga’da hem de Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk hedefliyor. Bu nedenle yeni bir ‘’ Los Galacticos ‘’ projesini uygulamaya koyan eflatun – beyazlılar, ilk olarak geçen sezon renklerine bağlayamadıkları Eden Hazard’ı kadrolarına katmayı başardılar.

Luka Jovic ve Ferland Mendy gibi isimlerle transferlere devam eden Real Madrid’in en büyük kozu ise şüphesiz teknik direktör Zinedine Zidane. Şampiyonlar Ligi’ni üç sezon üst üste kazanma başarısını gösteren Zidane’dan bu sezon da beklentiler çok büyük. Fransız teknik adamın yaşayabileceği en büyük handikap ise yeni kurulan takımın uyum sorunu. Bakalım Zidane yeni bir destana imza atabilecek mi?

İtalyan devi Juventus da sezona Şampiyonlar Ligi Kupası hedefiyle giriyor. Siyah- beyazlılar bu hedef doğrultusunda Allegri ile yollarını ayırarak teknik direktörlüğe Sarri’yi getirdiler.

Juventus ile Serie A’da şampiyonluğa ambargo koyan Allegri ile alınan ayrılık kararı pek çok kimse için sürpriz oldu. Ancak, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için yapılan Ronaldo transferine rağmen genç oyunculardan kurulu Ajax’a elenerek devler ligine veda edilmesi, Allegri’nin de sonunu getirdi.

Juventus’un Şampiyonlar Ligi özlemine son vermek için tercih ettiği Sarri, geçen sezon Chelsea’deki daha ilk yılında UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmayı başardı. İtalyan teknik adam, yeni sezonda Juventus’ ta daha güçlü bir kadro ile daha büyük hedefler için mücadele edecek. Nitekim Juventus yönetimi, Şampiyonlar Ligi hedefiyle kadroya önemli takviyeler yaptı. Bu anlamda bizleri en çok ilgilendiren ise Merih Demiral transferi. Hepimizi oldukça gururlandıran Merih’e Juventus’ta da başarılar diliyorum.

Şampiyonlar Ligi’ni hedefleyen büyüklerden bir diğeri olan Barcelona ise Juventus’un aksine teknik direktör değişikliğine gitmedi. Yeni transferlerle kadrosunu güçlendirmeye çalışan ve Griezmann’ı da renklerine katmaya çalışan Katalan ekibinin Valverde ile yola devam etmesini çok doğru bulmuyorum. Şampiyonlar Ligi’nde bir önceki sezon Roma, geçen sezon ise Liverpool karşısında yaşanılan başarısızlıklar Valverde’nin hanesindeki en büyük eksileri oluşturuyor. Kazanılan La Liga şampiyonluğu da bu eksileri silmeye yetecek gibi gözükmüyor. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi’nde alınacak olası kötü sonuçlar Valverde’nin koltuğunu sallayabilir.

Sonuç olarak bu sezon Avrupa’nın büyük ligleri ve Şampiyonlar Ligi’nde güzel bir mücadele bizleri bekliyor. Bu anlamda Premier League ekipleri ve Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Liverpool’u da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bakalım sezon sonu nasıl bir sahne ile karşılaşacağız?

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari/

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..