Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet Bahçeli'den Türkiye'ye yakışmayan muhalefet!

Devlet Bahçeli'den Türkiye'ye yakışmayan muhalefet!
 

MHP lideri Devlet Bahçeli, son günlerde yaşanan siyasi olayları değerlendirirken, bölgesel kaosun giderek derinleştiği bir zamanda AKP'de ortaya çıkacak bir istikrarsızlığın ülke açısından çok olumsuz sonuçlar doğuracağını söylüyor.

Haberin özü şu: "Türkiye'nin bu kadar iç ve dış sorunlar yoğunluğunun arttığı bir dönemde 326 ile tek başına iktidar olmuş bir partideki kargaşa, o partiden ziyade ülkeye büyük zarar verir. Çünkü böyle bir kaos, alternatif hükümetler kurulmasını bu aşamada mümkün kılmıyor. Hal zarar olunca Suriye'yle gerginliğin, İran tehdidinin, Ortadoğu'da yeniden düzenlenmenin, bölücü terörle ilgili faaliyetlerin, operasyonların yoğun olduğu bir ortamda bir siyasal krizi, iktidar partisinin çatlamasıyla yaratması Türkiye'ye büyük zarar verir. Çünkü istikrarı tekrar kurabilecek bir hükümet çıkartmak kısa dönemde mümkün gözükmüyor."  (Basından)

Sayın Bahçeli, üslübu itibariyle çoğu zaman eleştirilerimize konu olmuştur. Fazla öfkeli ve fazla bağıran bir uslüp MHP liderini "kırıcı" gibi göstermiştir daima...Ancak, söz konusu "memleketin dirliği" olunca, Sayın Bahçeli'nin Türk muhalefet tarihinde eşine pek rastlanmayacak yukardaki ifadelerini görebiliyorsunuz.

Bu ülkede bizim bildiğimiz muhalefet "yıkıcı" olur... Ne kadar yıkıcı olursa, o kadar iyi muhalefet gibi algılanır üstelik... Şu son, şike olayında ortaya çıkan, Hükumette "çatlak" varmış görüntüleri, aslında Türkiyenin "klasik muhalefet" ini sevindirmesi gerekirdi.

Örneğin, bugün muhalefette Süleyman Demirel olsaydı, bırakın Türkiyenin, bölgenin istikrarsızlaşmasını, dünyanın yıkılması pahasına "yıkıcı" muhalefetini sürdürürdü.

Demek ki, Türkiye her alanda geliştikçe, siyaseti de gelişiyor, değişiyor. Sayın Bahçeli'nin son derece "sorumluluk" bilinciyle söylediği şu sözler, aslında İktidar Partisine de daha fazla sorumluluk yüklüyor.

Muhalefet partisinin ülkenin ve bölgenin istikrarı adına güçlü bir iktidarın sürmesi arzusu İktidar sahiplerini şımartmamalı... Aksine, sağladıkları istikrar anlamında memnuniyetlerini izhar etseler bile, bunun kendileri açısından daha fazla "yük" olduğunun bilincinde olmalılar.

Sayın Bahçeli de, alışık olmadığımız bu ifadeleri ile, sert görünümün altında ne kadar "sorumlu" bir devlet adamı olduğunu göstermiş oldu.

Ülkesini seven vatandaşlar olarak, bu tutum bize ayrı bir güven vermektedir. Sadece İktidarların değil, muhalefetin de "sorumluluk" duygusu içinde olduğu bir ülkeden daha mutlu edici ne olabilir...

Sayın Bahçeli, şu konuşmalarıyla her zaman bir "iktidar alternatifi" olduğunu göstermiştir...

Kendisine teşekkür ediyorum...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..