Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '15

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet Bahçeli tam bir hayal kırıklığıdır artık !...

Devlet Bahçeli tam bir hayal kırıklığıdır artık !...
 

Benim bir kolaj çalışmam.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Meclis Başkanlığı seçimlerinde ''HDP'nin oy verdiği Deniz Baykal'a oy vermeyiz '' gerekçesiyle; AKP'den İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı olmasına vesile olmuştur. Toplum için - benim de benimsediğim - yaygın kanı; Devlet Bahçeli'nin en sıkışık zamanlarında AKP'ye koltuk değneği olduğu yöndedir. MHP Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu tutumu, bizzat MHP'ye gönül veren milyonlarca insanda hayal kırıklığı yaratmıştır. Devlet Bahçeli, kendi partisi içinde bir plebisit yaptırsa, MHP seçmeninin ezici çoğunluğu Devlet Bahçeli'nin tutumunu yanlış bulur.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli bilmelidir ki, MHP stratejik dostlarını yitirmiştir. Şöyle ki ; ben Manisa'nın Alaşehir ilçesi doğumluyum. Belediye Başkanlığı seçiminde CHP'nin hiç şansı yok. Ve MHP ve AKP Belediye Başkanlığı için çekişiyorlar. Kırk yıllık CHP'liler AKP kazanmasın diye MHP'yi yeğlemişlerdir. MHP bu yüzden Alaşehir'de 4 dönem üst üste Alaşehir'de Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmıştır. Ama bundan böyle ben ve benim gibi niceleri MHP ve AKP'nin çekiştiği yerlerde direkt AKP'ye oy vermekte hiç bir beis görmeyeceğim. Madem Devlet Bahçeli, Deniz Baykal yerine bir AKP'linin TBMM Başkanı olmasına vesile oldu, benim için de Sayın Bahçeli MHP'ye  Genel Başkan olduğu sürece AKP MHP'den daha makbul ve yeğlenebilir bir partidir.

Sayın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ; mugalatayı bıraksın da İstanbul'da MHP niye HDP'nin gerisine düştü , onu açıklasın. Beni tanıyanlar bilir. HDP'ye karşı çok mesafeli hatta eleştirel yaklaşan bu yüzden zaman zaman dostlarını kırabilen bir insanım. Ama bu HDP'ye gönül veren milyonları yok saymamamı, görmemezlikten gelmemi sağlamaz. 

MHP'ye gönül veren ezici çoğunluk Devlet Bahçeli'nin tutumunu yanlış bulmaktadır. Bazı tek tük kişiler Bahçeli'yi savunma adına saçmalamaktadır. Diyorlar ki CHP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekledi.  Meclis Başkanlığı seçiminde de aynı şeyi yapsalardı ya. İyi de efendiler, farz edin dediğiniz gibi oldu.  Yine Ekmeleddin ihsanoğlu'nun TBMM Başkanı olmasına yetmiyor ve HDP'ye gereksinim var. Hem Ekmeleddin İhsanoğlu belki Cumhurbaşkanlığı için makul bir adaydır ama TBMM için değidlir. Bildiğim kadarıyla ilk defa TBMM üyesi oluyor. Oldukça deneyimsizdir. Deniz Baykal'ı eleştirebilirsiniz. Ben de eleştiriyorum. Ama deneyimini kimse inkar edemez. Hele hele TBMM Başkanlığı için kendisi adına oy kullabileceği halde kullanmayarak zarafetini  gösterdi ve devlet adamlığına yakışanı yaptı.

MHP artık  Devlet Bahçeli başta olduğu sürece artık ölü bir partidir. AKP'nin koltuk değneğidir. Bir daha ki seçimlerde inşallah baraj altıdır. Devlet Bahçeli bilsin ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak ve AKP'ye koltuk değneği olmanın bedelini ödeyecektir.

 
Toplam blog
: 81
: 7360
Kayıt tarihi
: 24.04.15
 
 

Türkiye'nin kısa espri konusunda en çok üretken ve tanınmış mizah yazarlarından birisiyim. 30 yıl..