Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '06

 
Kategori
Haber
 

Devlet dediğin kodumu oturtacak......

Devlet dediğin kodumu oturtacak......
 

İngiltere'de sigortasız otomobil sayısı artınca DEVLET hemen önlem almış. Çünkü bu sigortasız araçlar kaza yaptı mı hemen kaçıyor. Ciddi bir sorun. İngiliz Devleti, Polise yetki vermiş. Gördüğü, bulduğu yerde sigortasız aracı hurda yapacaklar.

Benim evime ayda 55 YTL Elektrik parası geliyor. Eşimde bende çalışıyoruz. Doğru düzgün evde olduğumuz saat, kullandığımız elektrikli eşya belli. Ama her ay ezbere yazılmış bir fatura geliyor bize. Çünkü İstanbul'da en az dört milyon kaçak elektrik kullanan insan var. Misal sakalı beline kadar. Namazını kılıyor aklında tahsil edilecek çekler, faturalar. Gidip kaçak elektiriğini açıyor sonra. Belediye de birşey yapmıyor. Seçimlerde lazım olur bu adamlar sonra.

Su kaçak, elektrik kaçak. Vergi verme, fiş kesme. Oğlan asker kaçağı, kız sigortasız. Sonra yol iste evin önüne, elektrik iste evin içine bedava, şeriat iste memlekete bedava.

Eğitim şart. Mahmut hoca gibi öğretmenlere, Hasan Ali Yücel gibi bakanlara, Can Yücel gibi şairlere, Adnan Kahveci gibi siyasetçilere, Hüseyin Kıvrıkoğlu gibi generallere, Oktay Sinanoğlu gibi bilim adamlarına ihtiyacımız var.

Biliyorsunuz bir ara 2. Cumhuriyetçiler vardı. Bu zeki! arkadaşlar birincisine çok katkıları varmış gibi ikincisini isteruz diye tutturmuşlardı. Hala da çıkıyor onlardan. Kendilerine aydın diyen bir zümre var. Paper Moon'da yemek yemeği, azıcık latince konuşmayı memleketi kurtarmak için yeter sanıyorlar. Çalıştırdıkları insanların ismine bile karışırlar. ''Ayşe diye isim mi olur ayol?''

Arapların petrolü, Yahudilerin Amerikası, Yunanlıların Ortodoks kilisesi var. Bizimde eli boş 40 milyon insanımız var.

Devlet dediğin İngiltere'deki gibi olacak . Kodumu oturtacak. Bu kadar özgürlük özgürlük değil. Bu yaşanan durumun adı''özgürlük'' değil. Ben böyle bildirdim.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..