Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '19

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet Gücü...

Türkiye’de “demokrasi kültürünü” geliştireceğimize…

Demokratik faaliyetleri nasıl engelleriz ile uğraşıyoruz.

Sivil toplum örgütleri, çağdaş toplumlarda önemli işlevlere sahiptir, iktidar güçleri karşısında “dengeleyici” bir fonksiyonu görür.

Baskı grubudur. Bu bağlamda, demokratik reflekslerin güçlenmesinde, anayasal hak olan toplu gösteri ve yürüyüşlerde sivil toplum örgütlerinin çok büyük inisiyatifleri olur/olmalıdır!

Olmalıdır diyorum çünkü, ülkemizde modern bir demokraside olması gereken “sivil toplum hareketi” göremiyoruz.

---*---

Devlet, bir ülkede özgürlükleri daraltmak için kurulmamıştır. Devlet, insanoğlunun en üst mertebede örgütlenmesidir ve halk için var olur. Hak arayan veya masumânece gösteri yapan gençlerin/öğrencilerin, yaka paça gözaltına alınmaları…

Hiç hoş bir Türkiye görüntüsü değil. Pekâlâ, göstericiler, nümayişe kalkışmadan, yasal hakları çerçevesinde düşüncelerini ifşa edebilmelidir.

Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidar odağında güçlendikçe, muhalefet boşluğunun her geçen gün daha da belirginleşmesi dolayısıyla, devlet boyutunda “iktidarını” daha da tahkim etmekte.

---*---

AK Parti, ilk hükümet dönemlerinde, devlet ile yurttaşlar arasında açılan mesafenin kapatılması için çaba sarf etmemiş miydi? Ceberut devlet anlayışından bıkan geniş halk yığınları, çareyi AK Parti’de görmemiş miydi? Devlet ile halkı yakınlaştırma gibi bir niyetle siyaset yapacağının vaaz ve vaatlerini veren siyasal hareket, bugün her nedense, ülkede istemediği olaylar vuku bulduğunda, ne bileyim tek adam veya tek parti iktidarının hoşuna gitmeyecek gelişmeler neticesinde… Devlet gücünü yurttaşların sindirilmesi bağlamında kullanmakta.

Bu, AK Parti’nin vaat ettiği bir vizyon değildi.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..