Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet idare etmek daha mı kolay?

Bu gün ülkemizde yeni bir ‘Siyasi Partiler Kanunu’ ve daha demokratik bir ‘Seçim Kanunu’ na ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir.

Yıllardan beridir düşünülen ve konuşulan fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen konu; siyasi partilere her kesimden kişilerin ve çalışanların üye olabilmesidir. Bana göre, lise ve üniversite öğrencileri de kalkması gereken bu yasağın içersine alınmalıdır. Bu şekilde öğrencilerin siyasi partilere üye olabilmelerinin yolu açılmış olur. Böylece gençlerin en verimli çağlarını yasa dışı örgütlerle veya kuruluşlarla ilişkide geçirmesi yerine, devletin daha ileri gitmesine yönelik çalışmalarda bulunması sağlanmış olur.

Gençler siyasetin temel taşı olmalıdır. Gençler bu şekilde doğru yönde eğitilerek ileride devlete yarar sağlayan yöneticiler haline gelebilmelidir.

Ne yazık ki; ülkemizde gençler siyaset dışına itilirken, belli yaşı aşmış kişilerin de siyasetten kopmaması için büyük bir direnç var. Oysa belli yaşı aşmış siyasetçilerin gençlere yer açmasında büyük faydalar var.

Günümüz yasalarına göre ; 65 yaşına gelen bir kamu görevlisi, ‘Sen yaşlandın, artık bu kurumu idare edemezsin’ gerekçesiyle malulen emekli edilmektedir.

Aynı şekilde altmış beş yaşını aşan bir kişi evini veya arabasını satmak istediğinde psikiyatri kliniğinden sağlam raporu alması istenmektedir.

Sizce devlet yönetmek ev ve araba satışından daha önemsiz bir iş midir? Devleti yönetmek bir kamu kuruluşunu yönetmekten çok daha mı kolaydır da 65 yaşını geçmiş bir çok kişi hala mecliste yer alıyor. Parti Genel Başkanlığı gibi makamlara gelerek devleti idareye talip oluyor.

Bu kişilerin siyaseti kilitlemesi sonucu ülkemizin ne hale geldiği ortadadır.

Bana göre; yeni seçim kanununda yapılacak bir düzenleme ile her kamu kuruluşunda olduğu gibi, 65 yaşını geçen siyasetçiler de malulen emekli edilmelidir veya aday olacakları gün Yüksek Seçim Kuruluna psikiyatri kliniğinden alınmış sağlam raporu sunmalıdır.

Devlet idare etmek daha mı kolay?

 
Toplam blog
: 106
: 597
Kayıt tarihi
: 13.02.09
 
 

1953 Denizli doğumlu, evli ve iki çocuk babası. Doktor dişhekimi, şimdiye kadar yayınlanmış yedi ..