Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Devlet protokolü; makamların sıralaması, isimleri?...

Devlet protokolü; makamların sıralaması, isimleri?...
 

İnternetten alınmıştır


16 Nisan 2017 ya kadar YASAMA, YÜRÜTME ve YARGI olarak ifade edilen devlet fonksiyonları, bundan sonra YÜRÜTME, YASAMA ve YARGI sıralamasına geçilmiştir. Buna göre yapılacak sıralama açıklandığında yeni düzenlemeyi ilave edeceğim.

------------------------------------------------------------------------------------------ 

Devlet kariyeri; bilenden çok yaparım diyen insanlarca işgal edildiği için evrensel literatüre yerleşen, sıralama anlamına gelen PROTOKOL'ÜN yalın anlamının; (beyin sırası değil de) kimin KIÇI (poposu) kaçıncı sırada duracağını ifade ettiği bilinmektedir.

Devlet Protokolünün (kıç-popo sırasının) bence önemli kriteri makam otomobili plakaları dır.


001-TBMM Başkanı

002-T.C.Başbakanı

003-T.C.Anayasa Mahkemesi Başkanı

004-T.C.Genel Kurmay Başkanı

Peki, Başbakan Yardımcıları, Milli Savunma Bakanı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanlarının makam otomobili plaka numaraları nerede.....

Yani özetle; Yasama, Yürütme, Yargıdan hemen sonra TSK leri; tamam olsun.. ama o zaman da bütçesi MSB lığı bünyesinde görülmesin. Bütçe MSB lığında ama protokolde o önde....

Durum çelişik değil midir?

--------------------------------------------------------------------------

30 Haziran 2013 te konuya ilişkin ilavem.....

DEVLET PROTOKLÜNDE İsimler değişmeli mi?

İsimlerin insanların psikolojisini etkilediği gibi, kavramlarında makamların psikolojisini etkilediğini izlerken tam oturmayan devlet kurumlarının isimlerin artık değişmesi konusunda düşüncelerimi  böyle bir tartışmayı belki başlatırım diye yazıyorum.

TBMM = TMTM

Türkiye Büyük Millet Meclisi' aslında 'Türkiye Milletin Temsilcileri Meclisi' değil midir?

MİLLETVEKİL İ= MİLLET TEMSİLCİSİ

Milletvekili olmak çok ağır bir sorumluluktur ve bu sıfatı kazananların bir kısmının (çoğunluğunun) böyle bir niteliği olmadığı anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda becerebildiği kadarıyla Milletin Temsilcisi sıfatı daha doğru değil midir?

HÜKÜM ET = HİZMET KURULU

Hükümet  'hüküm et' in birleştirilmiş halidir ve geçmiş yüzyıllarda kalan otoriter devlet anlayışının ürünüdür, oysa günümüze uygun olacak sıfat 'hizmet kurulu' değil midir?

BAKAN = SORUMLU

İzleyen anlamındaki 'bakan' yerine 'sorumlu' sıfatı pozisyona daha uygun değil midir?  Yani hizmet kurulundakiler kurumlarından sorumlu değiller midir?

Sadece örnekleme için yazdıklarım gibi tüm kurum ve makamların sıfatları gözden geçirilip güncelleştirilse; sıfat ve makam uygunluğu sağlansa motivasyonu pozitif etkilemez mi? 

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..