Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Devlet televizyonunun utanç gecesi

Devlet televizyonunun utanç gecesi
 

14 Ocak 2009 gecesi TRT tarihinde utançla anılacak bir gece oldu. O geceden buyana neredeyse bir gün geçti ve TRT Genel Müdürü hala görevini sürdürüyor. Hatta zeytinyağı gibi üste çıkıp bu yaptıklarıyla övünmekle kalmıyorlar bir de suçlarını yüzlerine vuranları suçluyorlar.

Dün akşam malum davanın ne olduğu belirsiz bir adamı yurtdışından TRT’de canlı yayına çıkartıldı ve saatlerce TRT’nin ekranı işgal ettirildi. TRT, yani Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu yani devletin televizyonunun yüzü kızartıldı. Yalanlar söyleyeceği belli bir adam oraya çıkartıldı ve saygın insanlara küfür derecesinde hakaretler yağdırdı. Bu ortamı yaratmak için yandan medyadan bir görevli de oraya getirilmişti.

TRT’yi yıllarca iktidarların borazanı olmakla suçlamıştık, meğerse onlar borazanlık falan değilmiş, gerçek borazan neymiş onu öğrendik dünkü utanç gecesinde.

TRT dün gece suç işledi. Bu suçun bir cezası olmalı ve ilk olarak başta TRT Genel Müdürü olmak üzere tüm sorumlular görevden alınmalıdır. İçimden “RTÜK görev başına” demek geliyor ama hangi RTÜK.

TRT’nin teletekstinde 107. sayfada kendilerine övgüler dizmişler, kabahatlerinin farkında değiller: Başlık “TRT Habercilikte Fark Attı”. Daha sonra da yazmışlar: “Kimileri TRT’yi habercilik başarısı için kutladı. Ama bazıları bu olgunluğu gösteremedi.”

TRT’den önce özür bekliyoruz sonra da istifalar...

Ankara, 15 Ocak 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..