Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '11

 
Kategori
Tiyatro
 

Devlet tiyatrosuna yazık

Devlet tiyatrosuna yazık
 

karanlık işler


Devlet tiyatrolarının İstanbul Cevahir alışveriş merkezindeki sahnesinde “Karanlık İşler” isimli oyunu izlemek üzere 29.04.2011 akşam 20:30 seansında 37 kişi olarak ordaydık. Bu salona ilk gelişimizdi. Koltuk sıralarının baş tarafında bir kalabalık ve kargaşa vardı. Öğrendik ki, eğer bir izleyici koltuğuna oturursa asla onun önünden bir başka izleyicinin geçerek ötedeki koltuklara ulaşmalarına imkan yok. Koltuk sıralarının arasını ölçtüm 22 cm yani dizinizin bulunacağı kısım. Koltukların oturulan kısımları ise hareketli değil yani katlanmıyor. Bu durumda hiçbir izleyici koltuklar tamamen boşalmadan diğeri yerine gidemiyor. Şurada en son inşa edilen ve ülkenin en büyük AVM’lerinden biri mimari olarak nasıl bir hata yapmıştı ki bu durum ortaya çıkmıştı. Acaba AVM sahibi bu kadar mı değer vermişti. Mimar mı cahildi? Sıra aralarına ne kadar aralık verileceğini bilmiyordu? Devlet tiyatroları belirli bir koltuk sayısında diretti mi Sayın Cevahir Holding yönetimi bir kaç metrekare alan daha tahsis etmeye kıyamadı mı... 

Sonuç olarak bilmiyorum ama arkadaşlarım ve ben rahatsız oturumdan o kadar muzdariptik ki. Aslında çok da güzel olan piyes ten keyif alamadık. Oyuncuların performansları harikaydı. Hepsi yılların emeğini ellerinden geldiğince iyi şekilde sundular bize onlara minnetimiz sonsuz. Sağ olsun var olsunlar, ayakta alkışladık. Ama hem onlara hem izleyiciye saygı duyulmadığını hatırlatıyorum. Bu güne kadar acaba kaç kişi bu durumu bildirdi merak ederim. Ama ben bildirmekten öteye gidip ciddi boyutta şikayet ediyorum. 

Sanata sanatçıya ve sanat izleyicisine saygısızlık bu. Bu yazıyı ilgili mercilere ilettik. Bakalım bu uyarımız dikkate alınacak mı? Ne yanıt alacağız. Sizlere bildireceğim.

Bülent Selen 

 
Toplam blog
: 89
: 985
Kayıt tarihi
: 09.07.10
 
 

Marmara Üniversitesinde  İşletme okudu. İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans yaptı.  Dış Ticare..