Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Devletimin Kaymakamı

Devletimin Kaymakamı Bingöl İli karlıova İlçesi'nin 2005 yılı Mülki Amiri Sayın Erkan Çapar. Karlıova İlçesi'nde meydana gelen (Mart 2005-Haziran 2005) depremlerden dolayı evleri zarar görenlere afet konutu yapılacak.

347 adet hasarlı konut tespit edilir. Hatırı sayılı kişilerin Ankara çıkartması sonucu sayı olur 1300. Sanki deprem Karlıova'da değil de Ankara'da olmuştur. Haziran ayında yeni bir deprem daha olur. Tespit 2300.

Kaymakam Bey sayının abartılmış olduğunu, usulsüz tespitlerin yapıldığını belirler. İnceleme başlatır. Bayındırlık Bakanlığı'nın inceleme heyeti usulsüz tespitleri açığa çıkarır. Sayı 775.1525 haksız tespit. Başvuruları kabul edilmeyenler soluğu alırlar milletvekilinin yanında. Kendisine oy verenleri kıracak değil ya! Ver elini Karlıova.
Kaymakamın haddine mi? Seçmenlerin tekerine çomak sokmak! Ne haddine Kaymakamın ''Ben hayatımda bu kadar yolsuzluğun, bu kadar adam kayırmanın yapıldığı bir yer daha görmedim.'' demek.

Kızar, köpürür seçilmiş. Azarlar Kaymakamı. Alkışlar muhtarlar seçilmişi. Seçilmiş, Kaymakamı siyasilerin kaymakamı zanneder her halde. Oysa Kaymakam Devletimin Kaymakamıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin.

Yanında, yönettiği bir ilin bir ilçesinin kaymakamı azarlanırken seçilmiş tarafından, acaba Vali Bey ne yapmıştır?

Büyük bir ihtimalle sadece susmuştur. Susmuştur. Çünkü!!

Bildiğiniz yolda devam edin Sayın Kaymakamım. Hükümetler gelip geçicidir. Oysa Devletimiz bakidir. Ha bu arada hayatının on yılını Diyarbakır'da geçirmiş, görev yapmış biri olarak ben de diyorum ki; ''Ben hayatımda bu kadar yolsuzluğun, bu kadar adam kayırmanın yapıldığı, vekillerin oy uğruna Devlet'imin soyulmasına göz yumduğu bir bölge daha görmedim.

Bu bölgede tabelalar farklıdır. Ancak; Tecrübeyle sabittir ki içerikler aynıdır!!

 
Toplam blog
: 193
: 183
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

1957 Erzurum doğumluyum. 1982 -9 Eylül Üniversitesi   İktisadi veTticari Bilimler Fakültesi   Maliy..