Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '17

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Devletin Sözleşmeli Çalıştırması Doğru, Düşük Ücret Vermesi Yanlış

Devletin Sözleşmeli Çalıştırması Doğru, Düşük Ücret Vermesi Yanlış
 

Artık bu çağda “iş garantili” diye bir çalışma düzeni yok, işinin garanti olması senin çalışmana bağlı. Bunu biz yazılarımızda yazdık, bu konu AKP’nin doğrularından biri ve ben destekliyorum.

Fakat şöyle bir şey var; ülkemizde doğru bir şey yapılınca ondan yararlanmaya kalkılıyor, Osmangazi köprüsü mükemmel bir hizmet ama geçiş ücreti dünya para.

Türkiye’yi memur zihniyetinden kurtarmaya yönelik “sözleşmeli çalıştırma” çağdaş bir adım. Ama duyduk ki sözleşmeli çalışanlara diğerlerinin yarısı kadar ücret veriliyor muş haydaaaa!

Bu ne ya, niye ki aynı işi yapmıyorlar mı? Sözleşme doğru, yok öyle beni kimse işten çıkaramaz; çalışmandan memnun kalmazsam sözleşmeni yenilemem!

Mevcut işsizliği de bahane edip, nasılsa muhtaçlar bir şey diyemezler diyerek insanların zor durumundan yararlanma… Kendileri istiyor/kabul ediyor diye insanları bedava çalıştırma…

Bunu yapan devlet ha…

Aynı işi yaptırdığın kimselere birine 10 diğerine 5 lira veremezsin, farklı iş yapıyorlarsa tamam. Bu takdirde devlete saygı olmaz. Zaten böyle, devlet olamazsın.

İşe aldım emekli oluncaya kadar(herhangi bir suç işlemezsen) buradasın… Böyle bir çalışma sistemi yok, devletin en büyük yanlışı… Çalışanlarla mutlaka sözleşme yapılacak. “İşinden memnun değilim” doğal işten çıkarma nedeni, kimse bir şey diyemez… İstenen verimi sağlayamadığı ya da işini iyi yapmadığı zaman işten çıkarılır.

Bunun ölçüsünü daha önce yazdık: İşyeri ortalama veriminin( Ortalama verim, en düşük verim ile en yüksek verimin ortalaması) %75’inin altına düşen işten çıkarılır.

Elbette siyasi ya da başka nedenlerle bunun istismar edilmesinin önüne geçilmesi lazım.

Sözleşme şart ama parasını tam vereceksin.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..