Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

Devletler Arasında Öfkeye Yer Var mı?

Devletler Arasında Öfkeye Yer Var mı?
 

www.turktime.com


Milliyet İnternette bir son dakika haberi olarak Türkiye’ye Öfeksi Dinmiyor başlığı ile verilen haberde İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman “Lieberman varsa Türkiye yok” demiş.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dışişleri bakanı olarak kaldığı sürece Suriye ile müzakerelerde Türkiye’nin arabuluculuğunun mümkün olamayacağını söyledi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Avigdor Liberman, Kudüs’te İsrail’in büyükelçileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail ile Suriye arasındaki barış müzakerelerinde hükümetteki kimi arkadaşlarının tersi yöndeki girişimlerine karşın Türkiye’nin arabuluculuğuna yer olmadığını bildirdi.

İşçi Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile İsrail Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer’i bu konuda eleştiren Liberman, onlara, “Unutun gitsin” diye seslendi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail hakkındaki sözlerinden sonra Türkiye’nin arabuluculuğunda mutabık olmalarının mümkün olmayacağını kaydetti. Liberman, “Ben dışişleri bakanı olarak kaldığım ve İsrail Evimiz Partisi de hükümette olduğu sürece Türkiye’nin arabuluculuğu olmayacaktır” diyerek dinmeyen öfkesini dile getirmiş.

Devletler arasında öfkeyi sürdürmenin garip bir örneği İsrailli bakanın davranışı.

R.Tayyip Erdoğan’ın söylediği sözlerden değil Müslüman olmasından dolayı tarafsız olamayacağını belirtiyorlar kaç zamandır.

Aslında İsrailli bütün yetkililer ve batı dünyası Türkiyesiz anlaşmazlıkların çözümünün olamayacağını dile getirmişlerdi.

Bu artan Türkiye etkinliğinin ekonomik ve siyasi çeşitliliğinin bir sonucu idi ama İsrailli bakan direniyor. Durun bakalım nereye kadar direnecek. Hep beraber göreceğiz. İçeride devasa sorunlarla boğuşan ülkemiz dışarıda etkinliğini artırmaya devam ediyor. Bu çelişki değil güçtür bir bakıma.

Sevgi ve saygılarımla

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..