Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '17

 
Kategori
Dünya
 

Devletlerarası münasebetler karşılıklı menfaate dayandığı için dostumuzun olup olmaması önemli değil

Devletlerarası münasebetler karşılıklı menfaate dayandığı için dostumuzun olup olmaması önemli değil
 

Türkiye’nin dünyada hiç dostunun olmadığını söyleyen ve bu durumdan şikâyet eden benim… Lakin görüyorum ki endişem boşuna, dostumuz olsun olmasın bütün ülkelerle ilişkilerimiz maşallah tıkır tıkır işliyor.

Hani bir savaş olursa dostumuz dediğimiz ülke sanki yanımızda mı yer alacak ki NATO üyesiyiz ama muhtemel bir savaş halinde yardım edeceğinden emin değiliz.

Zaten bugünün dünyasında ülkelerin birbirleriyle dost olmaları gerekmiyor. Arada menfaat olduğu için menfaat devam ettiği sürece dostluk da devam ediyor. Değilse örneğin İsrail bizi çok mu seviyor yani!

Aslında bu tür dostluk daha iyi; çünkü kıvırma payın oluyor. Aksilik bu ya uluslararası ilişkilerde ülkeler arasında her zaman sorun çıkabiliyor. Yani dostluk halinde kıvırmak zor olur.

Uluslararasındaki bu menfaate dayalı ilişkiler keşke insanlar arasında da olsa…

Dünyada dostumuz var mı? Bence yok. Ama bütün ülkelerle ilişkilerimiz tıkır tıkır işliyor. Almanya’ya Nazi dedik de ihracatımızda azalma mı oldu. Dostuna Nazi de bakalım!

Ülkelerin birbirleriyle dost olmaları zaten mantıklı değil; zira olumsuz bir durumda karşı karşıya gelmemiz kötü olur; düşman olmayalım yeter ki…

Müttefikimiz ABD gibi mesela… Türkiye şu anda zor durumda. Dostumuz olan bir ülkeyle menfaatlerimiz çatıştı. Nolacak şimdi? ABD yerine atıyorum Çin olsaydı ne diyon lan derdik. Çünkü dostumuz/müttefikimiz değil.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..