Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '18

 
Kategori
Siyaset
 

Devran Döne Döne

Kasanızı ancak kardeşimize eşinize veya varsa ortağınıza teslim edersiniz (gerçi öyle bir geçiş sürecini yaşıyoruz ki kardeşinize dahi güven duymakta zorlanıyorsunuz) diye yazmıştım geçen günkü blog yazımda McKinsey konusuna deyinirken.

Hazinenin denetimini ve danışmanlığının Amerikan şirketi McKinsey'e verilmesinin doğru olmadığı yazımı okumuş olmalı ki (Şaka tabi) Erdoğan dün McKinsey ile olan anlaşmayı fesh etti. Yani hazine denetimi ve danışmanlığı bu şirket yapmayacak.

Onaltı yıldır her söylediği sözünü yerine getirdiği ve sözlerinden asla geri dönmediğini bildiğimiz Erdoğan'ın ilk kez böyle bir geri dönüş yaptığını görüyoruz tabi kamuoyunun nabzını dikkate alarak.

Evet, kamuoyu hazinenin kontrolünü yabancı, üstelik aynı şirketin bir zaman Erdoğan'ın "one minute" dediği İsrail devletinin de kontrolünü üstleniyor olması tepki ile karşılamıştır. Dolayisiyle tepki McKinsey ile yapılmış olan anlaşmayı sonlandırılmasına yönlendirmiştir.

Erdoğan'ın bu ilk defa geri adım atmasını önemsiyor ve takdirle karşılıyorum.

Kamuoyu diyerek geçiştiremeyiz..

Kamuoyu önemlidir.

Kamuoyunun sesi küçümsenemez.

Sizlere iki gün önce yaşamış olduğum anaktodumu aktarmak istiyorum.

Piyasadaki durgunluktan istifade ederek Eminönü/Sultanhamam piyasasının nabzını tutmak adına oradaki tuccar arkadaşlarıma ziyarete gittiğimde her birinin ortamdan memnun olmadıklarını ve ekonomideki durgunluğun devam etmesi durumunda iç açıcı şeylerin beklenmediğini söylediler tek tek.

Bir tuccar arkadaşımın söylediğini çok önemsedim iktidar yanlısı olduğu için. Erdoğan'a olan hayranlığını yüzlerce adet tişört'e fotografını baskılayarak müşterilerine hediye göndermiş o tuccar arkadaşımla uzun uzun piyasadaki durgunluğu ve siyasi konuları konuştuktan sonra şunları söyledim kendisine;

- Doların hu kadar yükseldiği ve her şeye zam yapıldığı ve develüasyon olduğu halde gene bu millet mevcut iktidara oy verecek.

Sözümü keserek, o denli hayranlık duyduğu Erdoğan için söylediğine inanamadım.

- Böyle devam ederse piyasa, kim dinler Erdoğan'ı kimse oy vermez!

Bugünlerde kamuoyunun nabzı ters yönde atmaya başladığını görüyoruz.

Devran mı dönüyor ne?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..