Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Devrim Şehidi Kubilay

Devrim Şehidi Kubilay
 

Kurban Bayramı'nın son günü... Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay'ın planlı, örgütlü şekilde katledilişinin 77. yıldönümü... Tesadüf....Bayram'la aynı güne denk gelmesi...

Gösterdiği bağımsızlık mücadelesi aynı yoldaki milletlere örnek olan...Emperyalist devletlere karşı çocuk yaşlı, kadın erkek, asker halk topyekün savaşan....Yoksulluk, yoksunluklar karşısında yılgınlık göstermeyen... Cumhuriyet'i koruma, sonsuza kadar yaşatma sözü veren, Atatürk ilke ve devrimlerinin emanetçilerinin ne ilk ne de son kaybı..

Mustafa Fehmi Kubilay'dan Mustafa Özbilgin'e..Çetin Emeç'ten Uğur Mumcu'ya.. 35 aydın insanın gözler önünde yakılarak katledildiği Sivas Olayları'na..Bahriye Üçok'tan Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu'na...Sınırlarda, dağlarda, şehirlerde vatan savunmasındaki Mehmetçiklere....Ne ilk ne de son..

Kurban Bayramı'nın son günü...Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri'nin savunucusu Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan Bey, Bekçi Şevki Bey'in kurban edilişlerinin 77. yıldönümü...Ne ilk ne de son...Menemen'deki Anıt'ta yazdığı gibi...''İnandılar, dövüştüler, öldüler.....Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz''....

Unutmadan, unutturmadan, unutmaya fırsat vermeden... Saygıyla, minnetle anıyoruz.

Hepimizin duygu ve düşüncelerini yansıttığına inandığım, Genelkurmay Başkanımızın mesajının bir bölümüyle bitirmek istiyorum:

''.....Yüzyılların eskittiği köhne zihniyetlerle geçmişe saplanmakla varlığımızı korumamızın mümkün olmadığını ifade eden Büyük Önderimiz bizlere, bilim ve aklın rehberliğinde, dogmalardan uzak bir düşünce sistemi bırakmıştır. Atatürkçü Düşünce Sistemi adı verilen bu sistem, daima ileriyi hedefleyen çağdaş bir görüşü yansıttığı için bugünün olduğu kadar yarınların da ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir özelliğe sahiptir. Bu üstün nitelikleri ile zamanın seyri içinde, her kuşağın tutkuyla bağlanacağı yaşam tarzı olarak değerini koruyacaktır.

Bağrından çıktığı yüce Türk ulusunun engin sevgi ve güvenine mazhar olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürkçü Düşünce Sistemi doğrultusunda aldığı eğitim ve sahip olduğu çağdaş donanımla, daha iyiye ulaşmak için var gücüyle çalışmasını sürdürecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal, laik ve üniter devlet yapısına kastedenler, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve ulusumuzun kararlı duruşu sayesinde emellerine ulaşamayacaklardır.....'' Yaşar Büyükanıt- Genelkurmay Başkanı.

Saygılarımla.


resim kaynağı: www.img187.imageshack.us/img187/6900/kubilaymi4.jpg

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..