Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Devrim

Devrim
 

karanlık hayatlar...


Görmekle bakmak arasındaki kocaman fark.. Ya da gözleri gören ve görmeyen engelli bir insan arasındaki fark mı demeli acaba.. İnanın dünden bu yana düşünüyorum bu konuyu.. Allah insanı bazı güzelliklerden mahrum bırakırken, bu eksikliği tamamlamak için öyle özelliklerde bahşediyormuş ki dün bi kere daha şahit oldum bu duruma... 

Kim mi Devrim? 

DEVRİM.. daha 30' lu yaşlarda. Dün tanıştım kendisiyle. Görür görmez farklılığı içine alıyor insanı ve düşünmeye, şükretmeye sevkediyor. 

Devrim, birçok engelli arkadaşımızdan sadece birtanesi. Ankara'da doğmuş, büyümüş. Hayata 1-0 yenik ve biraz eksik başlamış.. Allah'ın yarattığı güzellikleri görmeden, kendini, ailesindekileri ve çevresindeki diğer insanları görmeden yaşıyor hayatını. Ama görmemesi hiçbirşeye engel değil, herşeyi başka türlü görüyor aslında. 

ODTÜ Uluslararası halkla ilişkiler mezunu, ileri derecede yabancı dile hakim, sanat ve müzikle ilgili, şuan İstanbul Üniversitesinde ikinci üniversite okumakta.. Gören gözleriyle tek üniversite okuyamazken insanlar azmi sayesinde ikinci üniversite yollarında.. Daha bitmedi, ayrıca devlet dairesinde memur olarak çalışmakta. 

Bakmayın devrimin görmediğine, aslında herşeyi çok iyi görmekte ve analiz etmekte. Sohbetine, muhabbetine doyum olmamakta. Hele içtenliğine. İnsan gibi insan.. 

Allah insanlara bi yerden alıp başka biyerden fazlasıyla veriyo sanırım. 

Gözleri görmese de, hisleri fazlaca kuvvetli güzel insan.. Gönül gözüyle gören insan.. 

Engelli arkadaşlarımızın gören gözleri olalım. Onlara acıyan gözlerle bakmak yerine anlamaya çalışalım hatta onların mucize hayatlarından dersler çıkartalım kendimize.. Sorgulayalım ve bize verilen imkanların kıymetini bilelim, şükredelim. 

Allah engelli arkadaşlarımızın yardımcısı olsun.. 

 
Toplam blog
: 23
: 893
Kayıt tarihi
: 21.04.10
 
 

24/06/1986 '  doğumluyum.özel sağlık sektöründe çalışan, evliliğe alışma kısmını tamamlamadan ann..