Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Devşirme Kürtler!

Başbakanın kontrol bizde dediği Şemdinli’de PKK lar adeta cirit atıyorlar.

Osman Pamukoğlu Paşanın (HEPAR Genel Başkanı) dediği demek ki doğruymuş. Hakkâri elden gitmiş. Osman Pamukoğlu’nun CNN Türk’te çıkacağı programı boşuna iptal ettirmemiş iktidar. Çünkü bu yürekli adam şimdiye dek kimsenin cesaret edip söyleyemediğini halka duyurmuştu bir şekilde. Yol kesen PKK lilerin söyledikleri gibi ne basından ne de televizyonlardan doğruları öğrenemiyoruz. Oralarda neler olup bittiğini bilemiyoruz. Osman Paşa askeri tecrübelerine dayanarak belki bu sözleri söylemişti. Ne kadar haklı olduğunu daha çok anladık.

Ülkemizde bir yerlerde güvenlik güçleri, tanklar, toplar, olmadan dolaşamıyorsak, canımız güvende değilse, orası bence de elden gitmiş demektir.

Bunun en güzel örneklerini CHP li bir vekilin kaçırılması olayında ve dün yola çıkan BDP li milletvekilleri ile rahatça konuşan, hükümete, basına tehditler savuran, yol kesen hem de çok rahat hareket eden PKK liler sayesinde iyice anladık.

Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın. PKK yı Amerika izin vermediği için topraklarımızdan atamıyoruz, yok edemiyoruz demek.

Bütün sebep OSLO anlaşmaları, yuları kaptırdık ve Amerika’ya göbekten bağlandık. PKK bu anlaşmaları yapanlara dua etmelidir bence.

                                                 ****            

BDP Milletvekilleri ve beraberlerindeki heyet Bağlar Köyü’nü ziyaret ettikten sonra güya boşaltılan mezraları incelemek istemişler. Yolda ilerlerken biri kadın 5 PKK lı tarafından yolları kesilmiş.

Bu işin suyu çıktı artık.

Gerisini biliyorsunuz sizlerde.

Teröristlerle tek tek tanıştırma faslını BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak yapmış. Kışanak ayrıca orada güvenlik güçlerinin olmadığını, hükümetin gerçekleri sakladığını söylemiş. Yine BDP vekili Aysel Tuğluk ‘ta görüntülerde görüldüğü gibi çok rahat hareket ediyorlardı diyor.

Vay anam vay! Teröristi alkışlayan, sarılıp öpen TBMM lisinde bir partinin mensupları.

Gülelim mi? Ağlayalım mı dersiniz?

Ne günlere kaldık! BDP li Kaşanak’ın söylediği gibi orada güvenlik güçleri yok.

Neden?

Orada güvenlik güçleri olsa bu eşkıya böylesine rahat olur, bir de kameralara el sallayarak tehditler savurabilir miydi?

Sözleri tam anlaşılmıyordu ama yüzlerce askerin kendilerine katıldığını ve bunun saklandığına benzer şeyler söyledi köpüren ağzıyla.

Bu teröristin sözlerine halen ne iktidardan ne de muhalefetten bir yanıt duyamadık.

Nerede güvenlik güçlerimiz, nerede? Ancak bir mayın patlayıp askerlerimiz şehit olunca mı oralarda oluyorlar acaba?

Hükümetin, başbakanın tek dertleri, varsa, yoksa Suriye. Ne iştir?

                                                ****

Tehdit savuranın yüzüne baktığımda CHP Tunceli Milletvekili Aygün’ün kendini kaçıranlar için söylediği ; “kibar, nazik, efendi ve duygusal” evlerine dönmek isteyen, genç arkadaşlar” sözlerini daha çok yadırgadım.O kibar, nazik dediği teröristlerin neler yaptıkları meydandadır.

O ne biçim surat ifadesidir öyle? Ne Kürt, ne de Türk tipi vardı. Bu Ermeni kökenlidir diye düşündüm. Öylesine nefret ve hainlik dolu bir bakıştı ki… O tehdit ile kaldırdığı parmağını kırasım geldi.

Benim İstanbul’da, Anadolu’da fakir sofralarını misafirlerine açan İstiklal Savaşımızda birlikte olduğumuz Kürtlere benzetemedim o haini.

                                                            ****

Aklıma 12 Mayıs 2012 de yazılan bir yazı,  dinini ve ismini değiştirip Dersimli Ermeniler Derneği'ni kuran, Miran Pirgiç denilen adamın büyük lafları geliverdi.

“Kripto Ermenileri özlerine dönmeye” davet eden Miran Pirgiç, Akit’ten Fatih Akkaya'nın sorularını cevaplarken Dersimlilerin (Tuncelilerin) yüzde 75'inin Ermeni kökenli olduğunu söylemişti.

Mesela Abdullah Öcalan’ın Ermeni kökenli bir Kürt olduğu, Mesut Barzani’in Yahudi asıllı bir Kürt olduğu söylenmektedir. Doğru olduğunu belirleyen belgeler var.

Bunları biliyoruz da Tuncelilerin yüzde 75 şinin Ermeni kökenli olduğunu söylemek, iddia etmek ya aptallıktır, ya da cesarettir. Fazla yüz buldular ya!

Adam öylesine ileri gitmiş ti ki, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun aslını inkâr ettiğini bile iddia ediyor...

Pirgiç, “Dersim” denilince akla ilk gelen siyasetçi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de şok iddialarda bulunuyor röportajda..

Kılıçdaroğlu ile ilgili “Annesinin Ermeni olduğu kesindir, bu bilinen bir gerçek” diyen Pirgiç, şöyle devam ediyor:

“Fakat Kemal Kılıçdaroğlu bunu reddetmeyi tercih ediyor. Kürt olduğunu reddetmesi gibi. Oysa bunu Dersim'de herkes biliyor. Kılıçdaroğlu'nun ilçesi olan Nazımiye, Ermeni yerleşim yeridir. Nitekim annesinin ismi Emoş'tur, Yemoş diyenler de vardır. Kılıçdaroğlu bunları inkâr ederek annesine hakaret etmektedir.”

Bu sözlere Sn. Kılıçdaroğlu’ndan ne cevap gelmişti, daha doğrusu yanıt vermiş miydi şimdi hatırlamıyorum.

(Bizler bu adamın o sözleri karşısında Kılıçdaroğluna sevgimizden bir şey kaybetmemiştik. Zira bizler mezheplere, dinlere değil insanlığa bakıyorduk. Önce İnsan kavramını seviyorduk. Osmanlı döneminde de Ermeniler, devşirmeler çok önemli makamlara gelmişlerdi.)

Halk arasında “Kripto Ermeni” olarak bilinen kimi vatandaşların, artık kendilerini gizleme gereği duymadıklarını, Kilisede vaftiz olarak İslam dinini terk edip Hıristiyanlığa geçtiklerini, kendisinin de de Selahattin olan ismini 2 yıl önce değiştirerek; kilisede vaftiz olarak Hıristiyanlığa geçmiş olduğunu söylemiş.

BDP ve PKK'daki Ermeni ağırlığını da doğrulayan açıklamalarda BDP içinde Ermeni kökenli çok sayıda kişinin olduğunu ,“Ermenilerin 1923'ten önce en çok yaşadığı yerlerin hepsi, oy oranı olarak, BDP'nin yoğun olduğu yerlerdir. Örneğin Sason. Sason Ermenileri dünyaca meşhurdur. Sasonluların hepsi BDP'nin içindedir. Yine bir Van. Ermeni şehri olduğunu biliyoruz. Burayı da BDP kazanmıştır” diyen Pirgiç, kendisinin de yıllarca BDP'nin içinde kaldığını, BDP'nin her kolunda çalıştığını söyledi. Pirgiç “HADEP döneminden itibaren teşkilatlarda görev yaptım. Toplam 15 yıl hizmet ettim”Diyor.

Bu adamın söyledikleri akla çok yatkın geliyor bence. Eskiden bu kadar medya yoktu ve çok iyi hatırlıyorum ki öldürülen PKK lilerin cansız resimleri basında yer alırdı ve bu ölülerin çoğunun sünnetsiz olduğu yazılırdı.

Yukarıdaki iddialar bir yana şayet bu söylenenler doğruysa biz PKK diye, hem kandırılmış Kürtlerle hem de arkasında büyük destek olan onların uşakları ile emperyalist güçlerle savaşıyoruz.

Bu arada kendi yaramıza merhem süremezken elin yurduna ”Suriye’ye” kafa tutuyoruz bu çok üzücü bir şey. Türkiye çok karanlık bir sürece gün geçtikçe daha çok sürükleniyor.

CHP kendisinden beklenen muhalefeti bir türlü yapmıyor, neden?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Tunceli Milletvekili Aygün’e sahip çıkmasından sonra Aygün’ün Haber Türk’te yaptığı açıklamada “CHP nasıl bir yolda yürüyeceğini ulusalcı, kafatasçı kişilerle onların yapacağı eleştirilerle bir yol yürünmeyeceği görünmüş oldu” demesi yenilir yutulur cinsten sözler değildir.

Çünkü CHP deki milliyetçilik Atatürk milliyetçiliğidir ve bu asla kafatasçılıkla bağdaştırılamaz. Aygün’ün bu sözleri YCHP yi karıştırabilir. Zira CHP liyim diyen hiç kimse onun bu sözlerini yemez.

Sevgili okurlarım yarın Şeker Bayramı tüm yurdumuzda acısı, tatlısı ile kutlanacak.. Ben herkese hayırlı bayramlar dilerken kendim için de, memleketin şu halinde, onlarca şehitlerimizi topraklara verdiğimiz, anaların ağladığı, çocukların yetim, gencecik gelinlerin eşsiz kaldığı, gazilerimizin hastanelerde acı çektikleri bir zamanda, bayram benim neyime diye kutlama filan yapmayacağım.

Sevgiyle kalın…

Tünay Süer                                                                                                                                    

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..