Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '12

 
Kategori
Oyunlar
 

Diablo 3 çok sert geldi!

Diablo 3 çok sert geldi!
 

Diablo 3


Uzun yıllar süren bekleyiş ve ne zaman çıkacak bu oyunun serisi diye akılları oynattıran oyunun devam serisi geçtiğimiz hafta piyasaya çıktı. Artık sürekli ortaya atılan şimdi çıkacak, yok önümüzdeki ay çıkacak haberleri kesildi ve insanları bilgisayarın başına kitleyen ve günlerce odadan dışarı çıkmasına engel olan RPG (Role Playing Game - Rol Yapma Oyunu) tarzı oyun 2 milyon ön satış ile birlikte 8000 bölgede satışa sunuldu. Toplamda 3 milyon üzeri satışa ulaşan bu oyunun ilk gününde bakalım neler yaşandı?

Saat 00.00'da Taksim Metro çıkışında satışa çıkan oyunu saat 02.30'da satın aldığım gibi koşa koşa 03.30 otobüsü ile eve gittim ve direk kurulum yaptım. Ancak oyuna girmeye çalışırken karşılaştığım sorunlar "error 37" ve "error 12" hataları oldu. Eee tabi sakin olmak lazım düşünsenize bir andan milyonlar oyuna erişebilmek için serverları kullanıyor... Makinelerde bir yere kadar dayanabildi sanırım. Sonra uzun bir uğraş sonucu sabaha karşı 5 gibi oyuna giriş yapabildim.

Oyuna genel itibari ile bir değerlendirme yapmak gerekirse 10 üzerinden 8.5 verebiliriz. Ancak oyunu asla server sorunlarından dolayı yargılayamayız. Sonuç itibariyle grafikler konusunda 12 yıllık bir bekleyişin sonucunda evet beni tatmin eden bir çalışma oluşmuştur. Fakat hikaye kısmında biraz daha tatmin edici bir şekilde devam niteliğinde yapılabilirdi. Bu biraz aaa biz hikaye yazamadık 12 sene ve kötülük tekrar dünyaya geri geldi diyelim gibi oldu. Açıkcası ben biraz bu konuda yetersiz buldum. Bunun dışında mekanların görselleri Diablo'a yakışır bir şekilde korunmuş. Oldukça esrarlı, loş ve sadistik şekilde dizayn edilmiş. Bunun yanı sıra haritalar Diablo 2 ile neredeyse aynı sayılabilir. Zorluk seviyesi yine her zaman ki gibi Normal, Nightmare, Hell ve Inferno gibi kötülüğün ayrı ayrı zamanlarda tekrar daha güçlü bir şekilde yeryüzüne inerek oluşmaktadır. Bize düşen görev her seferinde kötülüğü yenerek en sonunda Soul Stone'a hapsetmek.

O halde hadi bakalım karakterlerimizi seçelim ve kötülüğü yoketmeye başlayalım. Bu yolda rol yapabileceğimiz karakterler Witch Doctor(Favorim), Barbarian, Wizard, Monk ve Demon Hunter olarak belirlenmiş ve bu ilerleyen zamanlarda ek paketler aracılığı ile çoğaltılacaktır. Ayrıca oyun içerisinde Action House ile gerçek para kazanabilme şansımız olacaktır. Geçim kaynağımız olabilir belki de...

Bu şekilde bir serüven ile başladı bakalım Diablo 3 serüvenimiz ve umarım bu seviyeli bir şekilde gider. Çünkü bir yerden sonra kendimizi oyunun içerisinde bulabilir ve ondan ayrılamayabiliriz. Bu bizim çevremizden kopmamıza neden olabilir. Aman dikkat diyorum!

Rüzgar Yılmaz

 
Toplam blog
: 31
: 2969
Kayıt tarihi
: 17.05.12
 
 

Eleştiri, Metafizik, Filozoflar, Bilim, Teknik, Satranç, Antikçağ, Dinler ilgi alanlarıdır. ..