Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Diaspora Ermenileri için normalleşmenin anlamı: Doğu Türkiye Batı Ermenistan’dır

Diaspora Ermenileri için normalleşmenin anlamı: Doğu Türkiye Batı Ermenistan’dır
 

Washington'da gösteri düzenleyen Ermenilere Türklerden karşı protesto


Diaspora Ermenileri için normalleşmenin anlamı: Doğu Türkiye Batı Ermenistan’dır

Washinton’daki Ermeni protestosunda Türklerin tek destekçisi yine Azeriler

Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin düzeltilmesi, sınırın açılması ve 1915 olaylarının tarihçilerce incelenmesi yönünde açıklanan mutabakatın diaspora Ermenileri için ne kadar değersiz olduğu Washington’da bir kez daha ortaya çıktı. Türkiye Büyükelçiliği önünde soykırım iddialarını anma günü gösterisi düzenleyen Ermeni grupları, “Doğu Türkiye Batı Ermenistan’ındır” sloganları attı.

Ermeni grupları dün Türkiye saatiyle 22.00’da Türkiye Büyükelçiliği binasının önüne okul otobüsleriyle gelerek yaklaşık üç saat Türkiye aleyhtarı sloganlar attı. Türklerin geceden nöbet tutarak yer kapması nedeniyle büyükelçiliğin önü için izin alamayan Ermeniler, Massachusets Bulvarı’nın karşı kaldırımında Büyükelçilik ve önündeki Türk gruplara dönük olarak sloganlar attılar. Soykırım iddialarının dile getirildiği siyah, ve ülkelerinin bayrağını temsil eden turuncu tişörtler giyen Ermeniler Türkiye’den soykırım iddialarının kabul edilmesinin yanı sıra toprak talebi anlamına gelen ”Doğu Türkiye, Batı Ermenistan’dır” sloganını sık biçimde kullandı. Ermeniler, ‘soykırım’ ifadesini bu yılki Başkanlık açıklamasında kullanmayan ABD Bşkanı Barack Obama’ya da “Akıllı ol” tavsiyesinde bulundu. Ermeni grubunun büyük bir bölümünü okullarının ardından getirilen üniformalı çocukların oluşturması dikkat çekti.

Büyükelçiliğin önünü Ermenilere kaptırmamak için önceki akşamdan itibaren 24 saat nöbet tutan Türk dernekleri ise karşı-protestoya ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde kırmızı beyaz tişörtlerle katıldı. Türk grubu Ermenilerin Azerbaycan işgaliyle, Anadolu ve Azerbaycan’da gerçekleştirdikleri katliamları protesto eden sloganları kullandılar.

Azeriler vefakar

Kaldırımın Türklerin bulunduğu tarafındaki tek destekçi ise Azerlerdi. Türkiye ile Ermenistan arasında gizli yürütülen görüşmeler ve sağlanan mutabakattan büyük rahatsız duymalarına rağmen Amerikalı Azeriler bayraklarıyla Türk tarafında yerini aldı.

Benzer biçimde Ermenilerin yanında da Güney Kıbrıs ve Yunanistan bayraklarıyla birkaç Rum da gösteri boyunca hazır bulundu.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 13646 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 10
: 1714
Kayıt tarihi
: 21.04.09
 
 

Milliyet Gazetesi muhabiri. Milliyet Ankara Bürosu'nda 1996-2008 yılları arasında siyaset, başbakanl..