Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Didim tatili notları

Didim tatili notları
 

Didim, Milet, Priene harabelerine çok yakın, Apollon mabedinin önünden geçiliyor ama yerli, turistlerin çoğu buralara uğramadan geçiyorlar, yüzmek, gezmek, yiyip içmek varken böyle şeylere zaman ayırmayı gereksiz görüyorlar. Çarpık yapılaşma, turizm pastasından daha büyük bir dilim kapmak için cenneti yok ediyorlar, her yeri turistik, lüks(!) evlerle dolduruyorlar.. Çoğu pahalı olduğu için boş duruyor.

İngiliz istilası var her yerinde. Her şey onlara göre ayarlanıyor, uyarlanıyor.

Altınkum sahili adı gibi ama plajda güneşlenirken sigara içenler izmaritlerini kuma atıvermişler gelişigüzel. Poşetler, yiyecek artıkları cirit atıyor! Sahilde dolaşanlar yemek, çiğdem, çekirdek ve yemiş kabuklarını yere atmak modasına uymuşlar. Kirliliğe aldırmıyorlar. Banklarda otururken ağızlar boş durmuyor, bakın altları arıklar ve kabuklarla doluyor. Öyle ki, burada oturanın yerli turist olduğu hemen anlaşılıyor…

Turistik bir yere geldiğinizi nasıl anlarsınız? Yabancı dille yazılmış tabela ve afişlerden. O her yerde var, başka? Sıkışık trafiğinden. O her yerde var. Başka? Belediyelerin durup durup tam turizm mevsiminde aşka gelip yolları köstebek yuvasına döndürmesinden. Olabilir. Başka? Her yerde yabancılara ve yabancı dile rağbet edilmesinden. Olabilir. Başka? Turistik tarifesinden. Tamam! Şimdi bildin. Satıcılar bu mevsimde fiyatları yükseltiyorlar, ne kaparsak o kârdır deyip bire aldıklarını bine satmaya çalışıyorlar. Turistik yerlerde ikiye katlanıyor pahalılık, daha da sivriltiliyor atılan kazık!

Didim’de dikkatimi çeken bir başka şey de tozun, çöpün, kirliliğin çokluğu, bunları görüp atacak yetkililerin yokluğu, daha doğrusu vurdum duymazlığı…

Altınkum sahilinin en güzel yerinde vakıfların bir tesisi var. İki yıldır boş duruyor, bakımsızlıktan çürüyor, turistlere beceriksizliğimizi gösteriyor! Bu tesis ne zaman adam edilecek de açılacak acaba? Didim , öğretmenevi olmayan bir yer. Acaba burası öğretmenevi yapılamaz mı?? Öğretmenler gününde canım öğretmenim diye nutuk çekenler yıllık izne çıktılar herhalde. Belediye merkezde gösterdiği titizliği Altınkum’da da göstermeli.

Erhan Tığlı

 
Toplam blog
: 776
: 600
Kayıt tarihi
: 13.10.06
 
 

Emekli edebiyat öğretmeniyim. Yazı ve şiirlerim çeşitli gazete ve dergilerde çıkmaktadır. 20 kita..