Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '18

 
Kategori
İnternet
 

Dijital Dünyadan Yenilikler

Dijital Dünyadan Yenilikler
 

Her Gün Yenilenen Medya!
Dijital dünyanın yeniliklerine ayak uydurmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Her yeni gün farklı bir özellik getirilmiş sosyal medyanın içinde buluyoruz kendimizi. 5 yıl öncesine baktığımızda Twitter sadece yazı yazılan İnstagram sadece görsel paylaşılan bir platformdu.

Günümüzde ise tüm sosyal mecra özellikleri harmanlandı ve artık birbirlerinden çokta farklı olmayan sosyal medya uygulamaları oluştu. Bizlerde bu yeniliklere yabancı olmamak için yoğun bir araştırma içerisinde bulduk kendimizi. Gelelim 2018 yılında gerçekleşen dijital medya yeniliklerine.

Facebook, Videoları Otomatik Olarak Oynatma Özelliğini Bizlerle Buluşturdu.
Facebook bu özelliğiyle videoları daha kullanışlı bir hale getirmeyi başardı. Her ne kadar karşıt görüşlü kişiler olsa da bence bu yenilik eski özelliğe göre daha avantajlı, ayrıca bu özelliğin yanı sıra sayfalar arası gezinirken videonuz küçülüp sayfanın altında oynama devam ediyor.

Facebook Yeni Nesil İş Ağı Olacak!
Snapchat ve İnstagram’ın neredeyse tüm özelliklerini kendine uyarlayan Facebook; Linkedln özelliklerini de kendisine uyarlamayı başardı.

Özellikle kurumsal firmaların sosyal medya reklamları için tercih ettiği bu platformda artık iş ilanları ve iş başvurusu yapabilme, cv yayınlayabilme özellikleri getirilecektir. Bu özellik şimdilik sadece ABD de aktif ama ilerleyen zamanlarda ülkemizde de yaygın bir biçimde kullanılacaktır.

Youtube Reklamların Süresini Kısaltıyor
Özellikle kullanıcılardan olumsuz tepkiler alan Youtube firması video öncesi ve aralarında oynatılan reklamların süresini kısaltma yoluna gidiyor. Bir çoğumuzu sevindiren bu özellik çok yakında ülkemizde de kullanılacak. Alınan haberlere göre 15 saniyeye ye kadar sürenin düşürülmesi bekleniyor.

Ve Merakla Beklenen Spectacles!!!
Snapchat’in piyasaya sürdüğü akıllı gözlükler sayesinde insan gözüne çok benzer bir açı ile video kayıt gerçekleştirilebilecek. Ayrıca bu kayıtları telefonunuza veya bilgisayarınıza rahatlıkla gönderebileceksiniz. Gözlüklerin şarjlanabilir oluşu da bir hayli ilgi çekmişe benziyor.

İnstagram Reklam Özelliği
Facebook firmasının ilk olarak kullandığı bu özellik son zamanlarda İnstagramda da yer edinmektedir. Özellikle kurumsal firmaların ürün, hizmet tanıtımı için kullandığı sosyal medya reklamları bu iki mecrada daha aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Ulaşmak istediğin kitleyi belirleyebilme özelliği ile küçük bütçelerle onlarca kişiye ulaşabileceksin.

 

 
Toplam blog
: 2
: 116
Kayıt tarihi
: 15.03.18
 
 

  Çalışma hayatıma 2014 yılında başladım. 2014 yılında başladığım iş beni yeterince tatmin et..