Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '07

 
Kategori
İnternet
 

Dijital fotoğraflarınızı arşivlemek için ücretsiz bir program- "Google Picasa"

Dijital fotoğraflarınızı arşivlemek için ücretsiz bir program- "Google Picasa"
 

Bilgisayara yüklediğiniz dijital fotoğraflar o kadar fazla oldu ki bir fotoğrafınızı aramak için saatlerce uğraşıyorsunuz. Hatta öyle çok fotoğrafınızı bilgisayarınıza yüklediniz ki bilgisayarınızda yer kalmadı.

Tüm bu sorunlarınızın çözümü için yeni keşfettiğim Google’ın ücretsiz bir hizmetinden bahsedeceğim: Google Picasa

Öğrendiğim kadarıyla Google Picasa ile tüm fotoğrafları klasörler şeklinde bir yerde görebiliyor, arşiv Cd ya da arşiv DVD oluşturabiliyor hatta bu resimler üstünde rötuş yapabiliyoruz.

Fotoğraflarımızı veya video çekimlerimizi içeren klasörlerden sık kullanılanlar Google Picasa tarafından otomatik olarak üst sıralara taşınıyor. Bu da müthiş bir kullanım kolaylığı yaratıyor.

Çocuğunuzun anneannesiyle çekilmiş fotoğraflarını tek bir klasör yapmak isterseniz ya da tüm tatil fotoğraflarınızı albüm yapmak isterseniz yine yardımınıza Google Picasa yetişiyor.

Ben çoğu zaman son anda fotoğrafları bilgisayara aktarırım. Tabii zaman yeterli olmadığı için resimlere isim vermeden geçerim. Dolayısıyla resimlerin isimleri şöyle olur: DSC00226.jpg

Google Picasa fotoğraflarınızı hatırlayabileceğiniz şekilde tekrar isimlendirmenizi sağlıyor. Üstelik resminize isim verirken çekilme tarihi, resim boyutu gibi bilgileri de koyabiliyorsunuz.

Fotoğraflarınızı sergilemek de Google Picasa ile çok kolay. Google Picasa ile slayt gösterisi yapabilir, web albümü oluşturabilir, fotoğraflarınızla kolaj* yapabilirsiniz.

Çektiğiniz fotoğrafları rötuşlama konusuna gelince; Google Picasa ile istediğiniz fotoğrafı seçerek diğer fotoğraf yönetim programları gibi rötuş yapabilirsiniz. Ancak rötuş konusunda siz de benim gibi acemiyseniz Google Picasa size yardım ediyor. Nasıl mı? “Kendimi Şanslı Hissediyorum” adında bir düğmeyle. Google Picasa ile çalışmaya başladığınızda ilgili resmi rötuş yapmak için seçtiğinizde karşınıza “Kendimi Şanslı Hissediyorum” düğmesi çıkıyor. Bu düğmeye bastığınızda fotoğrafınız en iyi görüntüyü verecek şekilde genel fotoğraf düzenleme kurallarına göre fotoğrafınızı otomatik düzenliyor.

Benim Google Picasa ile öğrendiklerim henüz bunlar. Öğrendikçe bilgi ekleyeceğim ama bu konuda eminim değerli bilgisi olanlar vardır.

Google Picasa ile ilgili özellikleri bilenler bu yazıma ekleme yapabilirlerse hepimiz hatıralarımızı yani fotoğraflarımızı verimli bir şekilde saklayabilir ve dilediğimiz şekilde kullanabiliriz.

Yorumlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum.

Yararlı Linkler:

Ücretsiz Google Picasa yüklemek için tıklayın.

ÜCRETSİZ TÜRKÇE GOOGLE PICASA

Bol fotoğraflı günler,

Işıl Tabağ

http://www.okulariyoruz.biz/

<ı>*Kolaj (İtalik dillerde "collage"), düz bir yüzey üzerine fotoğraf, gazete kâğıdı, ve benzeri nesnelerin yapıştırılmasıyla ve bazen boya ile de karıştırılarak uygulanan bir resimleme tekniğidir.

Bilgi Kaynak:

http://picasa.google.co.uk/features/index.html

Her Yönüyle Google – Cenk Tarhan

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..