Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '17

     
    Kategori
    İnternet
     

    Dijital Pazarlama Nedir

    SEO Nedir?
     
    Search Engine Optimization’ın kısaltması olan SEO Türkçe’de de arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO, arama motorlarındaki web sitelerin daha kolay bir şekilde taranmasını sağlayan teknik kriter düzenlemelere verilen isimdir.
     
    Günümüzde internet dünyanın her köşesinde yaygın hale gelmiş ve insanlar internet olmadan kendilerini aç ve susuz kalmış gibi hissetmektedir. Bu noktada internet üzerinde yapılan aramaların ne kadar fazla olduğunu da tahmin edebilirsiniz. Dolayısıyla arama motorlarında yer alan web siteler bu hususta büyük önem ifade etmektedir.
     
    Bugünlerin en popüler arama motoru şüphesiz ki Google’dır. Bu popüler arama motoru, arama sonuçlarını listelerken matematiksel hesaplar yapmakta ve sonuçları da değerlendirmektedir. Bu nedenle de web yöneticiliği ile uğraşan kişiler kurmuş oldukları web sitelerini bu kriterlere uygun bir şekilde oluşturursa büyük avantaj sağlayacaktır.
     
    İnternetin yaygınlaşması ile aranan bir hizmet haline gelen SEO, birbirine bağlı iki bütün ilişkiden meydana gelmektedir: site içi SEO ve site dışı SEO. Bu ikili SEO çalışmalarının temelini oluşturmakla birlikte çalışmaların doğru ilerlemesi hususunda büyük önem ifade etmektedir. Dilerseniz bu iki ilişkiyi biraz inceleyelim.
     
    Site İçi SEO (On Page SEO) nedir?
     
    Site içi SEO işlemleri, web sitenin alt yapısında yapılacak olan düzenlemeleri ifade etmektedir. Bu düzenlemeler sayesinde site arama motorlarında çok daha rahat bir şekilde taranabilecek ve site içeriği de bu şekilde doğru hedef kitleye sunulacaktır. Arama motorları web siteleri içerikleri ile değerlendirmekte ve sonuçları doğru kitlelere sunmak için büyük çaba sarf etmektedir. Bu nedenle de SEO uzmanları web site geliştirme hususunda kullanıcıların deneyimlerini kesinlikle göz ardı etmemektedir.
     
    Site içi SEO işlemlerinin arasında özellikle eticaret seo çalışmalarında özgün ve doğru içerik kullanımı, W3C standartlarına uygunluk, Meta-tag lerin doğru girilmesi, SEO hosting kullanılması, resim alt etiketlerinin doğru girilmesi ve site hızı gibi pek çok metod yer almaktadır. Bu metotların başarılı bir şekilde değerlendirilmesi sonucunda istenen verimliliğe ulaşmak mümkün hale gelecektir.
     
    Site Dışı SEO (Off Page SEO) nedir?
     
    Site dışı SEO teknikleri doğru uygulanmadığı takdirde siteye zarar gelmesi mümkün olabilir. Bu nedenle emin olmadığınız kişi ya da kurumlardan site dışı SEO hizmeti almanız tehlikeli olabilir. Site dışı SEO tekniklerindeki en popüler işlem etkili ve kaliteli bir backlink ağı oluşturmak olacaktır. Backlink, bir sitenin başka bir siteye link vermesidir. Yani değerli bir site sizin sitenize kefil olacakmış gibi düşünebilirsiniz.
     
    Bu noktada Google’ın aldatma amacı ile verilmiş backlinklere karşı son derece hassas olduğunu bilmelisiniz. Bunun nedeni ise backlinklerin aslında arama motorları mantığında bir referans sistemi olmasıdır. Bu nedenle de arama motorları ücret karşılığında yapılan bir referansı kesinlikle kabul etmeyecektir. Bu engele takılmamak adına web sitenize verilen backlinklerin gerçek kullanıcıların gerçek öneriler yapabilecek linklerden oluşması gerekmektedir. Backlinklerin yanı sıra arama motorları kullanıcı deneyimlerini göz önünde bulundurarak siteye yapılan ziyaretleri ve site içerisinde geçirilen zamanı önemser.
     
    Profesyonel bir çalışma sonucunda artan hit sayesinde satışların ve müşteri potansiyelinin artacağını tahmin edebilirsiniz. Google’da ilk sayfada yer almak her web sitenin hayal ettiği bir durumdur. Ancak elbette bunun doğal yollardan olması gerekmektedir. Hileli şekilde yapılan çalışmalar Google tarafından tespit edilmekte ve anında engellenmektedir. Bu noktada kaliteli, güvenilir ve etkili SEO hizmetleri almak en iyi çözüm olacaktır. Bunun için derinlemesine bir araştırma yapmak ve uzman kişiler ile çalışmak istenen sonuçların doğmasına yardım edecektir.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 81
    Kayıt tarihi
    : 12.01.17
     
     

    5 yıllık seo, sem, sosyal medya pazarlaması ve google adwords tecrübesi. ..