Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Dik durmanın, omurgalı davranmanın giderek zorlaştığı bir dünyada...

Dik durmanın, omurgalı davranmanın giderek zorlaştığı bir dünyada...
 

Umut vermek sana bağlıyken... Niye ağlatırsın çocuğu?


Dik durmanın, omurgalı davranmanın giderek zorlaştığı bi dünyada; insanca yaşamak, büyük mesele. Çıkar kavgası abc'si olurken ilişkilerin, prensipli yaşam; an ve an mucizeleşiyor. En sırdan, en normal hallerimiz, yarın mumla aranacak gibi. Ekonomik gücü, kudreti onlu katlar halinde büyürken yeryüzünün; yakında, üzerinde yaşanacak bi toprak parçası da kalmayacak! Kendini yok eden Adem, yerin yedi kat dibini boylamakla bozmuş kafayı. Ne desen boş. Sonunu getiriyor insanoğlu.

Onurlu hayatlarlar hızla ütopyalaşırken... Dürüstlük, kelaynağımsı bir garibanlıkla neslini tüketirken... Doğru düzgün, namuslu, erdemli tercihler hırsına yenilirken bizlerin... Son bir veda töreni düzenlemeli ahlaka... Helalliğini almalı kul hakkının... Adaletten, özgürlükten, eşitlikten sıtkını sıyırmalı gelecek kuşaklar. Koyu bir karanlığa koşarken uygarlık... En iyisi, durumu olduğu gibi kabullenmek... Aksi halde, kafayı yememek imkansız.

İnsanın insana yamyamlaştığı... Babanın oğlu, evladın anayı el saydığı nefisler giderek çoğalırken çevremizde... Kan bağından bahsetmek ne mümkün... Artık herkesin damarlarındaki kan aynı. Kimsenin başkasından farkı yok. Gemisini kurtaran kaptan bunca el üstündeyken!.. Dilediğince yaşamak mümkün mü?

Giderek yanlızlaşıyor dünya. Zifiri bir bencillik, son nefesimize talip... Varsa bi yapacağınız, buyrun gelin. Yoksa yalnızca tarih kitaplarında kalacak adımız...

Adam olmak, bu kadar mı zor yarab? Tonla kavga niye ki? Sanki birileri başka gezegenden!... O yüzden depreşir öteki.

Geldiğin yeri nasıl unutursun? Bir damla suya dayanır özün... Çamurla karıldı harcın... Bir nefeslik can taşırken teninde... Seninki de amma öküzlük haa! Süleyman'a bile kalmayan dünya, sana kalacak değil ya! Acık çeki düzen versene kendine. Bi parça kefene bağlı ipin... Hayata bunca yabancılık neden? Adem'le Havva hepimizin atasıysa... Yedi düvel niye birbiriyle savaşır?

İnsanca yaşamak çok mu zor? Niye kendini tüketirsin?

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..