Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dikeyden Beslenmek

Dikeyden Beslenmek
 

Geçenlerde bir kaç arkadaşımla konuşurken konu döndü dolaştı, maddiyata, aşk ve sevgi ilişkilerine geldi.

Heyecanla her biri maddesel kaynaklarının yetersizliğinden ve şu an yaşamakta oldukları aşk ve sevgi/sevgili ilişkilerinden bahsetmeye başladılar.

Sıra bana gelince gülümsedim ve onlara anlatacak fazla bir şeyim olmadığını, çünkü çok uzun süredir, yataydan değil, dikeyden beslendiğimi ve bu yüzden "dünya işlerinden" eskisi kadar zevk alıp, mutlu olmadığımı söyledim.

İlk kez duymuş olacaklar ki sordular.

"Nedir bu dikeyden beslenmek ?"

<><><><>

Dikey yaşamak ve dikeyden beslenmek ; dünyevi (maddi) tesirlerle değil, evrenin kozmik tesirleriyle beslenmek ve varolmak demek.

Bir başka anlamda ruhsallığa açık olabilmek ve yüzünü ruhsal dünyaya dönmek, ruhsallıktan beslenmek.

Yani bize en büyük zevki ve mutluluğu veren şeylerin, para hırsı, mevki hırsı, madde hırsı OLMAMASI demek.

Ruhsal değerlere bağlı ve bir teslimiyet hali içinde olmak ve daha da ötesi "yüksek bir anlayış" demek.

Dikey yaşamak, her türlü pozitif enerjiye açık olmak, yüksek enerjilere bünyemizi açmak ve kaçaklarımızı önlemede bize tam destek sağlar.

Gerçek bir dikey yaşam uygulaması sonucunda zaten geleceğimiz nokta "maddi planın tesirlerinden" etkilenmediğimiz nokta olacakır.

<><><><>

Bu bize ne sağlar ?

En önemlisi çevresel faktörlerden eskisi kadar etkilenmezsiniz. Çünkü şu an karşınıza gelenlerin, yüksek planda sizin gelişiminiz için düşünülmüş en ideal plan olduğunun bilincindesinizdir.

Maddesel dünyadaki her türlü korkunuzdan arınmaya başlarsınız. Şu an yaşamakta olduğunuz plandaki tüm yaşadıklarınızın bir illüzyon olduğunu bilirsiniz... Bunu bir kez anlayınca artık "korkmamaya" başlar, korkularınızın içinden "korkusuzca" geçersiniz.

Sezgilerinize daha çok güvenirsiniz. Sizin için doğru veya yanlış olanı kolaylıkla sezer ve seçimlerinizi ikilemde kalmadan kolaylıkla yaparsınız.

Daha az yargılarsınız. Deneyimlerinizden geçmişte yargıladığınız bir çok şeyin içinde kendinizi buluverdiğinizi bilirsiniz.

Daha az öfke ve suçlama içinde olursunuz. Öfke ve suçlamanın size zarar verdiğini ve titreşiminizi düşürdüğünü bilirsiniz.

<><><><>

Nitekim kendinizi daha rahat, özgür, güçlü ve mutlu hissetmenin yegane yoludur dikeyden beslenmek.

Geçici olan bu dünyada, her anlamdaki "savaşa" son vermektir.

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..