Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Alyoşa-Sevmek Güzeldir.

http://blog.milliyet.com.tr/alyosacan

08 Mayıs '09

 
Kategori
Özel Günler
 

Dikili, Çandarlı, Şakran

Dikili, Çandarlı, Şakran
 

BİZ işte,,,,,,,,,,,,,


Merhabalar,

Hıdırellez kutlamaları İzmirde çok önemsenir ve kutlanır.
Bizde Hanımlar olarak İzmirde Hıdırellez kutlamalarına katıldık.
45 kişilik hanım grubuyla birlikte yolculuğumuzu yapmaya başladık.Üç otobüs arka arkaya yolumuza devam ettik.

İlk durağımız YeniŞakran oldu, YeniŞakran deniz kenarıyla ünlü, küçücük bir kıyı ilçesi, denizinin güzel serinliğinden faydalanabilmek amacıyla, deniz kenarına yakın oturduğumuz bir çay bahçesinde hep birlikte sabah kahvaltımızı
yaptık ve çaylarımızı deniz kenarında yudumlamanın mutluluğunu tattık hep birlikte, deniz kenarını biraz yürüdükten sonra, ikinci durağımıza doğru yolumuza devam ettik.

İkinci durağımız Çandarlı oldu, Çandarlı da iner inmez ilk olarak kalesini gezdik, harika güzel bir yapısı vardı kalenin ve çok güzeldi. Sonra Çandarlının deniz kenarına indik, orada deniz kenarında gezerken tüm bayanlar hepimiz
dileklerimizi bir kağıda yazıp denize attık. Her birimizin dilekleri bu vesile ile yerine gelir inşallah, her ne kadar bazı bayan arkadaşlarımız bunun batıl inanç olduğunu söyleseler bile, yine de dileklerini kağıda yazıp denize atanlar çoğunluktaydı, orada da deniz kenarında bir hayli zaman geçirip yine üçüncü durağımıza doğru yol almak üzere otobüslerimize bindik, yolumuza devam ettik.

Üçüncü durağımız Dikili, Dikili de de yine deniz kenarını gezip, aksesuar malzemeleri satan mağazalara girip birbirimize hediyeler aldık.
Çay bahçesine girip hepimiz orta şekerli ve şekersiz kahvelerimizi hoş sohbetler eşliğinde içtik.

Kahveler bol köpüklü ve harikaydı, eminim kırk yıllık hatırını unutmayacağız.

Dikili ye çok yakın bir yerde Zeytin Dalı Termal tesisleri varmış. Tur grup başkanımız eşliğinde otobüslerimizle gittiğimiz termal de konakladık.

Zeytin Dalı Termal tesislerinin girişi ve oturma yerleri harika bir yerdeydi, ortasında küçük bir göl, gölün tam ortasında küçük demir bir köprüsü ve gölde yüzen beyaz harika ördeklerle, ağaçlıklar arasında gölgelikler altında oturma yerleri görülmeye değerdi, biraz ilerimizde tavuklar ve horozlarla birlikte civcivlerin harika seslerini duymak hepimize ayrı bir zevk verdi.

Biz geldiğimizde aynı tesislerde üç otobüs dolusu bayan, otobüslerle aynı mekanda buluştuk ve çok kalabalık bir grup olarak masalarımıza oturduk.

Hepimizin öğle yemekleri çok güzel ve çok özel olarak hazırlanmıştı, hep birlikte hafif müzik eşliğinde öğle yemeklerimizi ve harika tatlılarımızı yedik.

Yemekten sonra eğlencemiz başlamış oldu.Orkestra eşliğinde şarkılar, türküler, oyun havaları ne varsa herşeyi oynadık, zıpladık, çok güzel eğlendik, oynamaktan çok yorulduk, oturup dinlendik, başka insanların oyun oynamalarını seyrettik alkışladık hanım arkadaşlarımızı, sonra tekrar piste çıkıp oyun havalarını oynadık.

Yanımda yengem Aysel, yeğenim Sevilay, Sebuş ablam ve yeğenimin kücük oğlu Ege vardı, onlarla çok eğlendik.

Hıdırellez kutlanacaksa ancak bizim kutlamamız gibi olmalıydı, eğlenceli, barış ve kardeşlikle, el ele, gönül gönüle hoşgörüyle ve gülerek kutlanmalıydı ve aynen öğle oldu. Harika bir kutlama oldu.

Otobüsle evlerimize dönerken o kadar coşku doluyduk ki otobüste bile oyun havalarına devam ettik ve bol bol göbek attık.

Evlerimize döndüğümüzde bu günün güzelliği ile tüm yorgunluğumuzu unutmuş durumda sakin olarak ablamla yaptıklarımızı yaşadıklarımızı gülerek birbirimize anlattık.

Güzel bir gün geçirdik, umarım tüm yılımız böyle güzel zamanlar geçirerek devam eder.

Hepinize mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

Sevgiler,

Hülya-Alyoşa

 
Toplam blog
: 227
: 1770
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İzmirliyim, okumayı, yazmayı, gezmeyi çok seviyorum. Daha ne olsun. Sevgiler...