Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dikili festivali ve "Küresel ısınmaya dur de!" konferansı

Dikili festivali ve "Küresel ısınmaya dur de!" konferansı
 

DİKİLİ 09.08.2007 - Dikili Belediyesinin 22–26 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapacağı “Barış, Demokrasi ve Emek Şenlikleri” bu yıl Birleşmiş Milletlerin ilan ettiği “Mevlana Yılı” nedeniyle “Barış içinde bir arada yan yana, birlikte yaşam” için , “Yeni Ufuklar - Yeni Umutlar”, “Dinlerin ve Kültürlerin Buluşması” temasını işliyor.

Festivalde yapılacak paneller ve söyleşilerde; farklı dinler, farklı inançlar, bir araya getirilecek, konu ile ilgili birçok dini lider Dikili’ye davet edildi. Ayrıca farklı inanç ve görüşlerin temsilcilikleri de çeşitli söyleşilere katılacak. Festivalde ayrıca Türk – Yunan dostluğu, çalışma hayatımızın sorunları, Ortadoğu da barış ve Türkiye, sporda şiddet, gibi konular işlenirken; Belediye yerel gruplarının gösterileri, resim sergileri, kitap imza ve halkın beğeni ile izlediği ünlü sanatçıların konseri de yer alacak. Birçok yazar ve sanatçının katılacağı festivalde Belediye geniş kitlelere ulaşmayı düşünülüyor.

Dikili Belediyesi kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünün düzenlediği “Küresel Isınmaya Dur De!” konserlerine bir de konferans ekleniyor. Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim dalı ve Eurosolar Avrupa II. Başkanı Doç.Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ın katılacağı konferans 14 Ağustos Salı günü saat 21.00’de Atatürk Meydanında yapılacak.

Kaynak: Oben Ulu- Dikili Basın Bürosu

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..