Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Dikili Merada izlenimlerim

Dikili Merada izlenimlerim
 

Gidemediğimiz yer, bizim değil,

Ege, güzelliğiyle ayrı meyil,

Öylesine güzel bölge burası,

Dağlığı zeytinlik, bambaşka sahil...

                       MD

Geçtiğimiz günlerde Dikili Hayıtlı Merada Termal Tesisleri’ne gitmeye karar verdik. Eşimle İstanbul’dan saat 23.45’te bindiğimiz otobüs, sabah 6.30’da Dikili Otogarı’na bıraktı. 

 

Dolmuşla Dikili merkeze geldik ve valizimizi bırakarak gezinmeyi yeğledik. Bir süre sonra Zeynep Hanım geldi ve işyerini açtı. Götürdüğümüz selamı ileterek tanıştık. İçeri alındık ve bir süre sonra hazırlanan çorbalarımızı kaşıkladık. Eşi Hamit Güven’in gelmesiyle söyleşimiz sürdü… Hamit Beyin derinliğine tarih bilgisi ve kültürü ilgimi çekti!

Kimi alışveriş sonrasında bindiğimiz piyasa taksisiyle yolumuza davam ettik. Yol boyu ve yerleşim yeri itibariyle bakir çevre ve çevreyi kaplayan zeytin ağaçları ve sağımızdaki deniz ilk göze yansıyan görüntüler oldu.

Öğle vakti Hayıtlı Merada Termal’e vardık. Kaydımızı yaptırdık ve gösterilen daireye yerleştik. En önemlisi dairemizi sımsıcak bulduk! Bahçedeki tavuk, horoz, sülün ve tavus gibi sevimli kümes hayvanları ilgimizi çekti. Zamanlı zamansız horozların üüü ürüürüüüüülerini de sık sık duyduk.

                                                                                  ***

Bir hafta süresince tanışma ve kısa görüşmede bulunduğum adlar şunlar oldu: İhsan Akçay, Mahmut Çamer, Gözde Bircan ve Özlem Karaşanlar, Sevtap Batmaz, Şeyma Tansu Özdamar ve Şule Kaya, Ege Erdem ve Esat Kazık, Metin Demir...

Ayrıca, Dikili’de İkizler Kasap Mustafa İkizler ile geçmiş yıllarda tanıştığımız Engin Kasap Veli Çimbilli’nin yine müşterisi olduk.

Güneşli ve iç açıcı bir günde çevrede Hayıt Çiçeği arayarak 300 m. uzaklıktaki deniz kıyısına uzandık. Mevsim gereği bakımsız bir görünüm gözümüze yansıdı. Oradan merdivenli özel yolu tırmanarak görkemli bir tepe üstüne konuşlanan Ebrar Termal Tesisleri’ne vardık. Satış görevlilerden Çetin Aydın, Adnan Gürsoy ve Doğukan Güleryüz bizimle ilgilendiler. Çaylarını içtikten sonra konakladığımız yere döndük.

                                                                                  ***

Cuma günü sabahı tesisten ayrılıp Dikili’ye geldik. Yine Güven’lere uğradık. Kimi alışverişten sonra İlker Güven, aracı ile bizi Otogara getirdi. Oradan İstanbul’a dönüşümüz gerçekleşti. İlgilerini gördüğümüz adı geçen kişilere teşekkür ederim.

Kış ayında geldiğimiz Dikili’den bir hafta sonra İlkbahar ayında İstanbul'da olduk.  

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..