Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dikkat!!! Bu bir özeleştiridir.

Dikkat!!! Bu bir özeleştiridir.
 

zamanın var mı?


Yolun başlangıç kısmında, yürüyeceğimiz mesafenin uzun mu, yoksa kısa mı olduğunu kestirmemiz mümkün olmuyor. Çünkü hayat bize böyle bir şans verip kendisinin üzerinde söz sahibi olmamızı istemiyor. Öncelikle sözü hayat söylüyor; "İş başındasın fakat yeteri kadar zamanın var mı, yok mu bilmiyorum." diyor ve susuyor. İşte geriye kalan gerçeklerle insanoğlu yüzleştiğinde, zaman probleminin gerçekten büyük bir problem olduğunun farkına varabiliyor mu? Farkına varabilen kişi ileriye dönük olarak bunun planlarını yapabiliyor. Zamanı mümkün olduğunca verimli kullanıyor, zamanın bulunmaz, geri gelmez bir nimet olduğunu biliyor. Bu bilince henüz ulaşmamış kişi ise sürekli erteliyor. Neyi ve neden ertelediğinin ise farkına varamıyor.

Yoksa sizde mi? Evet bende sürekli erteleyenlerdenim diyorsanız burası yalnızlar sokağı değil, yalnız değilsiniz. Sizin bu sorununuzu birebir yaşayan millyonlarca insan var. Sen bunlardan sadece birisin. Evet ben bunlardan sadece ama sadece biriyim.

Er-te-li-yo-ruz. Er-te-li-yo-rum

"ertelemek" yapılması gereken bir işi başka bir zamanda yapacağını söylemek.

Peki bu ardı arkası kesilmeyen "başka bir zamanda yaparım" hastalığı giderek büyüyen bir kartopuna benzemiyor mu? Ertelenen işlerin yapılmayıp sanki bonus biriktiriyormuşcasına toplanması, en büyük sorun yumağını gözler önüne seriyor. Bu sorunlar yumağı da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Geri dönüp baktığımızda çok büyük eksikliklerin görülmeside bizleri şaşırtmıyor.

Çözüm olarak bu hastalığın bir dermanı var mı diye aramakta bizlerin bir ayıbı olarak gözüküyor. Neden mi? Kaybettiğimiz şey aslında kaybolmuş değil, gözle görülmemiştir. Problem net bir şekilde nasıl ortada ise çözümü de o denli ortada. Ertelememek. “İşleri yerinde ve zamanında yapma” denilen ve piyasada fazlasıyla dillendirilen bir ilaç. Nasıl ilaçları biriktirip bir anda hepsini yutmak sakıncalı ise, işleri erteleyipte hepsini bir anda yapmak o denli tehlikeli. İlaçlar zamanında ve istenildiği kadar alınırsa herhangi bir problem oluşmayacaktır.

Ha unutmadan gelin bir anlaşma yapalım ve erteleyeceğimiz tek şey yine sürekli ertelemelerimiz olsun

Saygılarımla pusula…

 
Toplam blog
: 5
: 433
Kayıt tarihi
: 10.10.10
 
 

1984 Samsun Bafra doğumluyum. 2009 Sınıf öğretmenliği mezunuyum. Çiçeği burnunda bir öğretmenim. Mes..