Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dikkat ! Suyunuz Isınıyor Olabilir

Dikkat ! Suyunuz Isınıyor Olabilir
 

bir düşünmek lazım :)


Çok sevdiğim bir kurbağa hikâyesi vardır, belki bilirsiniz. Bir kurbağayı soğuk suya koyduğunuzda öylece durur ve kabın altını yavaş yavaş ısıya maruz bırakırsanız kurbağa suyun sıcaklığına yavaş yavaş alışır, suyun ısısı kurbağayı yaşatmayacak duruma geldiğinde hadi geçmiş olsun artık. THE END… Oysa kaynar suya atsaydınız direkt o can havliyle hemen sıçrayıp kurtulma şansı vardı; çünkü aradaki ısı farkını çok iyi anlayacak, "bu durum benim doğama aykırı" diyerek kendini kurtaracaktı. Şimdi benzer durum bizim hayatlarımızda da kendini gösteriyor. Yavaş yavaş sinsice oluşan alışkanlıklardan tutun da ufak tefek şiddetlere, yasaklamalara, hoş olmayan değişikliklere maruz kalışlarımız var. Sesimizi çıkarmadığımız, göz yumduğumuz olumsuz değişikler zamanla alışkanlık oluşturuyor ya da  ısınan sudaki kurbağa gibi duyarsızlaşıyoruz. Durum artık dayanılmaz bir hale  geldiğinde de felç olmuş gibi elimiz kolumuz bağlı THE END'imizi seyrediyoruz.

Şimdi, düşünün bakalım hayatınızın hangi alanında suyu ısınan kurbağa modundasınız? İşhayatınızda mı, ev hayatınızda mı, yemek ya da internet konusunda mı? Ya da nerede?

Bizim şu zavallı deney kurbağasını zamanında bir dost gelip uyarsaydı "bak canım iyi hoş rahatı buldun, şimdilik ılık su da oturuyorsun, sesini çıkarmıyorsun da birazdan çorba kıvamında titreşeceksin, hazır vakit varken bir kuvvet sıçra, kaç kendini kurtar" deseydi şu an göl kenarında doğanın tadını çıkarıyor olacaktı. Hayatta hiçbir şey tesadüf değil. Siz şimdi bu yazıyı okuduysanız ben de sizi bir DOST olarak uyarmış olayım JDikkat suyunuz ısınıyor.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

instagram @arzu.biyiklioglu

www.arzubiyiklioglu.com  

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..