Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Dikkat!.. Fitne virüsü "sosyal medya"dan yayılıyor!...

Dikkat!.. Fitne virüsü "sosyal medya"dan yayılıyor!...
 

internetten alınmıştır


İnternetin gelişmesi bir çok alanda işleri kolaylaştırdığı gibi, bir yönüyle de bu teknoloji, toplumsal düzeni bozucu fitne odağı haline geldi.

Herkesin kolayca ve anında "fikrini" paylaşabildiği Facebook, Twitter gibi platformlar, aynı zamanda ülkelerin birliğini ve dirliğini bozucu kanallar olarak da kullanılıyor.

Özellikle, ajan-provokatör işi olduğu belli olan capslarla,videolarla, toplum kesimleri arasında nefret ve öfke yerleştirilmek isteniyor.

Ne idüğü belirsiz, nursuz ve uğursuz tipler kamera karşısına geçirilmiş Türklere küfürler ettiriliyor örneğin... Ya da bunun tersi videolar Kürtler için çekiliyor.

Dün bir televizyon kanalında terör uzmanı şunu söyledi: "PKK'nın hiç kaybetmediği savaş propaganda savaşıdır!"... Çok yerinde bir tesbit.... Peki, neden böyle oluyor?

Bunun nedeni, PKK'yi taşeron olarak kullanan güçlerin, Türkiyede Medya içinde ve sosyal medya kanalları içinde de iyi örgütlenmiş olmasıdır.

Şu son altı ayda, kırk yıldır kan döken bir terör örgütünün nasıl cici, bici, çevreci, insan hakları savunucusu(!) hale getirildiğini görmedik mi?

PKK'dan hatta Kürtlerden hiç haz etmeyen kimi "Türk"ler, son bir kaç ayda Demirtaş hayranı  haline getirilmedi mi?...

Şimdi, devle PKK'yı sıkıştırdı ya, bir yerlerden "barış, hemen barış, şimdi barış..." çığlıkları yükselecek... Bunlar bir hafta önce PKK'yı güçlü devleti zayıf gören tiplerdi.

Böyle tozun dumana katıldığı ortamlarda sağduyulu olmak çok önemli... Özellikle, geçmişteki oyunları pek bilmeyen gençler, bu tuzaklara kolayca düşebilir.

HDP binalarına saldırırak terörle savaştığını zanneden gençler, aslında terör yanlısı ajan-provokatörlerin oyununa geliyor... Aynı maskeli tipler Doğu'da da Polise saldırıyor!

Facebook gibi Twitter gibi, arkasında bir fikri altyapı olmaksızın "görüş" paylaşılan ortamlar, uluslararası güçler tarafında tam bir "fitne silahı" olarak kullanılabilir ve kullanılıyor.

Bu fitne,Türkiye'ye yapılan Pararelel operasyonunda da, Gezi operasyonunda da etkili olarak kullanıldı...Gezi'nin daha ilk gününde 30 kişi öldürüldü diye sosyal medyanın nasıl provokasyon aracı olarak kullanıldığını hatırlayalam.

Şimdi bu kalleş PKK saldırılarında da bu kanallar kullanılmak isteniyor. Hem Terörü güçlü göstermek adına, hem "masum" göstermek adına Dorçkalardan daha etkili olmak üzere Twitter ve facebook ateş ediyor...

Facebook'ta bir arkadaşın paylaştığı video'yu izleyince bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim... O video da tipten şekilden yoksun terörist kılıklı bir genç, güya Kürtler adına Türklere sövüp sayıyor, atıp tutuyor.

Bu paylaşımlara gelen yorumlarla sanki tüm Kürtler böyleymiş imajı veriliyor... Bunların hayata yansıması da kimi yerlerde mevsimlik işçi garibanlara saldırıya kadar gidiyor!!

Bazıları safça bu işlere alet olsalar da, bunların orijininin ajan-provokatörler olduğuna hiç şüphe yok... Muhtemeldir ki, o videolardaki sevimsiz tipler de özellikle seçilmiş...

TÜRKİYE TOPYEKÜN BİR SALDIRI ALTINDADIR!

Bu saldırı hem emperyalist taşeronu PKK eliyle yapılıyor, hem de "sosyal medya" yoluyla... Artık, bu tür saldırılara karşı büyük bir devlet ve büyük bir millet olma bilinciyle tavır koyabilmeliyiz.

Devletimiz güçlüdür, bugün eskisinden daha da güçlüdür... PKK, arkasındaki tüm dış ve iç desteklere rağmen kaybedecektir...Bu işin kırk yıl kanımızı, canımızı ve malımızı sömürmesi de zayıf devlet yapılmasının bununla baş edememesindendi...

Ama artık, gerek silah gücü, gerek siyasi güç anlamında çok farklı bir Türkiye vardır...

Yeter ki, milletimizin Tayyip nefreti ile hipnotize edilen bir bölümü uyansın ve PKK ve siyasi uzantılarına destek olmaktan vaz geçsin...

Bu bağlamda Türkiye'nin terör saldırısı altında olduğu şu günlerde bu "fitne yuvası" sosyal medyanın kontrol edilmesinde büyük fayda var; gerekirse kapatmak dahil...

Elbette, blog ortamlarını ayrı tutuyorum.... Bunun nedeni, blog yazmanın fikri bir altyapı ve sorumluluk gerektirmesidir... Blog yazan kişi bir fikri bütünüyle savunmak ve tüm gerekçelerini ortaya koymak zorundadır.

Sözünü ettiğim "sosyal medya" da ise daha çok vur-kaç taktiği ile, bilen bilmeyen herkes kendi "görüş"ünü yada başkalarının sundukların paylaşabiliyor... Bu yüzden buralar mikrop barındırıyor., 

Dünya, "internet çağı"na  evrilirken, kamu düzeninin korunması ve ülke birliğinin yaralanmaması adına, her türlü saldırıya sağduyu ile karşı koyacak bir "bilinç" geliştirmek zorundayız.

Bu bilinç, Türk,Kürt,Laz, Çerkes...bu devlet çatısı altında yaşayan  herkesin, hepimize hayatı zehir etmek isteyen bu çok yönlü terör saldırılarına karşı devletimizin arkasında durmaktır!...

Eğer, bunun dışında bir tavsiye, bir öneri veya bir "paylaşım" görürseniz, biliniz ki o düşmandır... Hem de içimize kadar girmiş en sinsi bir Şeytan yada onun askeridir...

Şu ilahi buyruğu hiç unutmayalım: "Şeytan, insan için açık bir düşmandır"!

Kovulmuş Şeytandan ve onun insan kılıklı militanlarından Allaha sığınırız!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..