Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dikkat! Polisten çok önemli uyarı!

Dikkat! Polisten çok önemli uyarı!
 

Dikkat! Polisten çok önemli uyarı!
Telefonunuza gelen cevapsız çağrılara geri dönerken çok dikkatli olun!
Sizi arayıp ben polisim oyum, buyum diyerek şu numarayı tuşlayın diyenlere asla itibar etmeyin!
Bilindiği gibi dolandırıcıların en gözde oyuncaklarından biri de cep telefonları. Son dönemde sizi ismen arayıp, polis olduğunu söyleyen ve şu numaraya bu kadar kontör yollayın diyerek yapılan dolandırıcılık çok deşifre olduğu için dolandırıcılar başka çeşitli yollar buldular. Tabii ki deşifre oldukça yeni yöntemlere başvuracaklardır.
Günümüzdeki güncel yöntemlerden biri cevapsız çağrı yöntemi. Size gelen cevapsız çağrı +393 le başlayan telefon numaralarına geri dönerken bir değil birkaç kere düşünün. Emniyet Müdürlüğü, cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara + 393 koduyla bırakılan cevapsız çağrılar konusunda vatandaşı uyardı.

+ 393 belirtilen kodla başlayan numaraların dakikasının 50 dolar (90 lira civarı) ile ücretlendirildiğini belirten emniyet birimleri, yeni dolandırıcılık yöntemi hakkında telefon kullanıcılarını bilgilendirmek için broşür basıp dağıttı.

Birde 154 meselesi var ki o da yeni yöntem dolandırıcılık. Burada da polis adı devreye giriyor. Sizi isminizle arayan ve polis olduğunu söyleyen dolandırıcı anlattığı hikaye sonrasında “sizi savcılığa aktarıyorum 154 ü tuşlayın” diyor.

Yanılıpta tuşlarsanız, ay sonunda çok büyük telefon faturaları ile karşılaşabilirsiniz. Telefonu lira yükleme usulü çalışanlar hatlarında yüklü olan parayı kaybetmekle kalacaklar ancak sabit hatlı ev telefonlarınız ve hatlı cep telefonlarınız bu risklere çok açık.

İzmir 2012-11-19

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..