Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Dikkat! Yakıcı Madde: AŞK

Dikkat! Yakıcı Madde: AŞK
 

"Yangınlar yaraladı ruhumu....
Ah hala çocuk olabilseydim..."
Funda Arar'dan bi kuple.. Keşke çocuklugumuza dönsek diyoruz bazen, herşeyin toz pembe olduğu yıllara.. Keşke.. 1 gün öncesine dönsek bazen... Hatta 1 saat öncesi bile.. Sezen Aksu'nun da dediği gibi bazen "...tesellisi çok zor sözün". Pişmanlıklar düzeltilmesi zor şeyler... Aşkta yaşanan pişmanlıklar... Ruhu ve kalbi yakıyor. Derece derece yanıklar olusturuyor kalbimizde: 1., 2., ve 3. derece yanıklar. Çözümü, tedavisi, müdahalesi var mı bu yanıkların? Belki biraz dalgaya vurmak, "boşver" demek, bazen şarkılarla ağlamak, film izliyor gibi yapıp ana karakteri sevdiğimiz kişiye benzetmek, ve "sözde" filmi izlemek.
1. derece yanıklara bakarsak, bunlar hafif yanıklar. Kalbin pek incinmediği, krem&merhem niyetine bir kaç şarkıyla tedavi edebileceğimiz türden yanıklar. "Zaten bir anda sevmiştim seni, çok geçmez unuturum" dediğimiz, Demet Akalın'ı dinlememizin iyi gelebileceği türden iz bırakmayan yanıklar.
2. derece yanıklar ise biraz daha iz bırakabilen türden olanlar. Asla bu yanıkları soymayın, irdelemeyin içini, daha berbat olursunuz. Iyi tedavi edilmeli, mümkünse etrafta hem cins varsa çağırın, güzel güzel dertleşin.. Şaka bir yana, arkadaşlar yardım ederse ciddi aşk yanıklarında şekilde daha kolay kendinize gelebilirsiniz.. Tedavi şarkısı bulmak gerekirse hafif pop tarzı iyi gelebilir... Yavaş şarkılar daha da karamsarlığa itebilir, kötü, tetikleyici etki yaparlar.
3. derece yanıklara bakarsak, bunlar ruhun derinlikerinde, bilinçaltında kalan kişilerin yarattığı acılardır. Yaraya dokunmamak gerekio, pansuman yapılmalı hemen ve mutlaka mutlaka alkol alınmamalı... İçelim dağıtalım dememek gerekiyor... Yarayı daha da açmalayım mümkünse... Şarkılar da teselli etmez yoksa!
Sonuç mu? Hayatın kaçınılmazı vardır ya "aşk", ona hep ihtiyacımız var... sadece tavsiyelere uyalım... "Aşk acıtır" demeyelim...

 
Toplam blog
: 5
: 734
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. 22 yaşındayım. Edebiyat eserlerini okumayı seviyorum, ama bir o..