Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dikkat bebek var!

Dikkat bebek var!
 

bebeğiniz sizi izliyor...


Tüm anne adaylarının gebelikleri döneminde en mutlu olduğu anlardan biri de kuşkusuz bebeklerinin hareketlerini hissetmeye başladıkları gündür. Bebek hareketlerini her gebe farklı hissedebilir. Kimine göre bir gaz sancısı, seğirme veya vurma bebek hareketlerine örnektir.

-Anne adayları bebeklerinin hareketlerini en erken 15. en geç 20. haftasında hissetmeye başlarlar.

-İlk doğumu olmayan bayanlar bebek hareketlerini ayırt edebildiğinden, diğerlerine göre 2 - 3 hafta önce hissetmeye başlarlar.

-Bebek hareketleri 6. aydan sonra anne karnında gözle görülür derecede hissedilebilir.

-Zayıf olan gebeler şişmanlara göre daha erken hissederler.

-Bebek hareketleri değişkendir ve sürekli değildir. Bebeğin her hareketi hissedilemeyebilir. Onun da uyku periyodu olduğunu unutmayın.

-Bebek hareketleri en çok sabahları, gece yattıktan ve yemek yedikten sonra daha çok hissedilir.

-Yorgun, aç ve hareket halinde iken bişey hissedemeyebilirsiniz. Hareket yoğun olduğu zaman bebeğin karın içinde sallanması uykusunun uzamasını sağlar.

-Gebeler sinirli ve huzursuz oldukları zaman hareketlerin arttığı gözlenmiştir. Nedeni huzursuz olunduğunda, vücudun salgıladığı adrenalinin bebeği uyarması ve ani hareket etmesine sebep olmasıdır. Aman dikkat bebeğiniz sizi gözetliyor...

-Bebeğin ters (makat) durduğu durumlarda bebeğinizi daha az hissetmeniz normaldir.

-24. ve 32.’nci haftalar bebeğinizin en hareketli olduğu dönemdir. Hareketleri sizi uykudan uyandıracak kadar güçlüdür.

-Bebeğinizin hareketleri 34.’ncü haftadan sonra azalabilir. Büyüdüğü için hareket alanı daralan bebek dönme ve yer değiştirme gibi hareketleri hemen yapamaz. Tamamen doğaldır. Panik yok!

-Bebeğinizin hareketlerini hissetmiyorsanız;

-Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğinizin hareketlerini hissetmeniz sağlığının göstergesidir. Özellikle 28. haftadan sonra günde en az 3 kez hareket etmesi normaldir. Hareketin büyük veya küçük olması önemli değildir. Hareket 2 veya daha az ise hemen tatlı birşey (çikolata, şeker gibi) yiyin ve sırt üstü uzanıp hareketleri 1 saat takip edin. Hareket hala yoksa hemen doktorunuzla temasa geçin.

-32. haftadan sonra 12 saat ara ile bebeğinizin hareketlerini hissetmiyorsanız, doktorunuzla görüşmeli ve bebeğinizin iyilik halini gösteren bir test yaptırarak sonucu almanız mümkündür.

İlk tekmelerin hissedildiği an yaşanan mutluluk tarif edilemez güzellikte olsa gerek. Anne adaylarının gebelikleri boyunca sağlıklı ve huzurlu olmaları doğrudan bebeklerini de etkilemektedir. Rahat ve sorunsuz bir doğum yapabilmek adına hamileliğiniz boyunca dengeli bir beslenme alışkanlığı, size uygun bir egzersiz programı ve huzur mutlaka şart. Bebeğinizin hareketleri ikiniz arasında kurulan önemli bir köprüdür. İçinizde bir canlının olduğuna dair en büyük kanıttır. Kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olmanız ve olumsuzluklardan uzak durmanız gerekmekte. Yaşamda önceliğiniz sağlığınızdan yana olsun...

Handan Sarayhanoğlu

 
Toplam blog
: 52
: 4392
Kayıt tarihi
: 22.10.07
 
 

1976 yılının güzel bir Kasım ayında başladı hayat yolculuğum.1993 itibari ile radyo ve Tv sektöründe..