Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

Dikkat çekmek için sıfır çekmeyin

Dikkat çekmek için sıfır çekmeyin
 

.


2009 ÖSS sonuçları açıklandı ve günlerdir yazılı, görsel iletişim araçlarında aynı nakaratı okuyor ve görüyorum.

30 bin öğrenci sıfır çekmiş.

Allah Allah ve pek tabii ki vah vah. Çok mu şaşırdınız?

Yok mu sahiden komşunuzun bir çocuğu, yeğeniniz ya da torununuz?

Cesur olalım, belki de kendi çocuğunuz. Tanıdığım bir öğrenci yok derseniz sorun değil. Çevirin sokaktan bir öğrenci çocuğu.

Sorun çarpım tablosundan 7 kere 9’ u. Kaç çocuğa sorup kaçından doğru cevap alacaksınız. Çarpım tablosunu bile bilmeyebilen bir nesilden bahsediyorum.

Seçtiğim rakam da tesadüf değil hani. Bilhassa 7 kere 9’ u sorun da sonucu görün, ne demek istediğimi anlayın.

Sen yaptın mı? , ÖSS sonuçları açıklandıktan sonra mı aklına geldi bu dâhice buluş ? diye istihza etmeyin sakın.

Okuduğunuz yazıyı yazabilmek için değil bu denemelerim. Yakın çevremdekiler zaten biliyor öğrencilere soru sorma huyumu.

Senelerdir yapıyorum ve hiç üşenmiyorum. O yüzden ÖSS sonuçları açıklandığında 30 bin öğrencinin aldığı sıfır puan benim için hiç de şaşırtıcı değil.

Ayrıca teşekkürler Oktay Ekşi. Basının diline Japon yapıştırıcısı gibi yapışmış ‘sıfır çekmek’ gibi ucuz, manasız, ilişki içerisinde olduğu ÖSS gibi hayati konunun ciddiyetine halel getirecek bu saçma ifadeyi, bugünkü yazınızda kullanmadığınız için.

Hayır, eğitim camiasından veya öğrencilerden uzak vatandaşlarımız da sanacaklar ki, herhalde şu hiç soru cevaplayamayan öğrenciler için ‘sıfır çekmek’ tabirini kullanmak, terminolojide yer etmiş bir tamlama ya da sektörde moda bir tabir.

Yok öyle bir şey.

Öğrencilik ve öğretmenlik karışık tam yirmibeş yıldır doktora ve üstü hariç, eğitim öğretimin çeşitli kademelerinde bulunan halen de öğrencilerle sıcak temasımı sürdüren biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim, şu ‘sıfır çekmek’ öğrencilerimizin ve bizlerin neredeyse hiç kullanmayıp tercih etmedikleri bir ifadedir.

Daha çok spor müsabakalarının skorları için kullanılabilen bir ifadeyi alıp 2009 ÖSS sonuçlarına monte ederseniz işte böyle taklit nakarat çıkar karşınıza.

Hülasa; haberde dikkat çekmek için lütfen sıfır çekmeyin.

7 kere 9’ u sormayı unutmamanız dileğiyle.

Sabrın sonu ile

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..