Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '21

 
Kategori
Felsefe
 

Dikkat Edin Yoksa..

Şener Şen ve İlyas Salman'ın birlikte oynadığı 'Banker Bilo' adlı filmini bazı kişiler hatırlayacaktır. Filmde daha çok kazanmak uğruna en yakın arkadaşının saflığından dürüstlüğünden yararlanarak sürekli olarak yalan üzerine kurgular üreten bir iş insanının yükselişini ve saf arkadaşının yapılan acımasız davranışların farkına vararak ve sonrasında bedel ödeterek iflas konumuna gelişini konu ediliyor.

Bir değil bir kaç kez kandırılan ve her defasında iş insanı arkadaşından zarar gören Bilo iş insanı arkadaşıyla her karşılaştığında sitem ederek 'insan arkadaşına bunları yapar mı' sorusuna kendini uyanık ve akıllı zanneden İş insanı şöyle yanıt verir filmde 'Tamam kötülük yaptım sana ama neden yaptım bir sor bakalım' diye devam eder film.

Siz sormayınız!

En yakın arkadaşınız veya akrabanız tarafından geçmişte size filmdekine benzer ve şiddet içeren şeyler yaşatıldıysa 'neden böyle bir şeyler yaptın' diye sormayınız.

Sormaya gerek duymayınız.

Sorarsanız değer vermiş olursunuz kendisine.

O şahıs sizin için bir hiç. Yok hükmündedir.

İçi kötülük kin ve nefret duyguları ile dolu olanlarla kendinizden uzak tutunuz, çıkarınız hayatınızdan çünkü o sürekli olarak muhasebenizi kontrol altında tutar dikkat edin.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..