Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Dikkat testinde sınıfta kaldık!

Onu ilk olarak televizyonda yaptığı ve tiyatro ekibinin de katkılarıyla sunduğu programda tanıdım. Yumuşak ses tonu ve izleyici ile bütünleşen bir üslubu olması ben de güzel bir etki bırakmıştı. Sonrasında “Küçük Şeyler” adlı kitabındaki anlatım tarzı, “hayatı ne kadar güzel yansıtmış” duygusunu uyandırdı. Satırlar arasında öylesine güzel bir uyum vardı ki doğallığın akışıyla şiirsel bir bütünlük yakalıyordunuz cümlelerde ve nasıl sürüklendiğinizin farkına varmıyordunuz bile...Mesafeleri kısacık yaparak size hayatı farklı bir pencereden görme şansı tanıyan bu kişinin Üstün Dökmen olduğunu tahmin etmişsinizdir.

Televizyon ekranı ve kitap satırları arasında tanımış olduğum Üstün Dökmen’in geçen gün gittiğim ve yakından görme şansına sahip olduğum semineri de bir o kadar güzeldi.

Çocuk İletişimi ile ilgili vermiş olduğu bu seminer biz büyüklerin çocuğumuzla ve çevremizle kurduğumuz ilişkilerimizde farklı bakış açılarıyla durum değerlendirmesi yapmamız gerektiğinin de önemini altı çizili vurgulamış oluyordu.

Benim için çok keyifli ve anlatım sanatının ustalığına tanık olduğum çok verimli bir seminer oldu. Hatta seminer havasından ziyade herkesin konuya dahil olduğu bir oyun havasında işlendi konu. Bir dikkat testi vardı ki salonu bir anda kahkahaya ve eğlenceye boğan...Sevgili Üstün Dökmen biz seyircilere küçük bir test yapacağını söyledi ve 1, 2, 3 dediği zaman hepimizden elimizi şaklatmamızı istedi. 1, 2 ve kendi el şaklattı herkes 3 ü söylemeden ona eşlik etti. Sonra kahkahalarla gülme sesleri; aynı repliği bir kaç kere tekrarlamasına rağmen yine aynı karşılık; demek ki dikkat eksikliği hepimizin en büyük derdiydi.

Bunun gibi ikili gruplar halinde yaptırmış olduğu ve karşıdaki kişinin yerine geçebilme örnekleri de ben de büyük bir keyif uyandırdı. Vermek istediği mesajları kitaplarında ki gibi yalın ve çekici bir dille –somutlaştırarak- ve örneklendirme yaparak sunması; çocuk ve iletişim konusunu empati kurarak algılama fırsatını bizlere tanımış oldu.

Çocuklarımıza özgüven kazandırma yollarına da değinen ve sorumluluk bilincini onlara küçük yaşta aşılamanın önemini de anlatan Üstün Dökmen; çocuklarımızın sınırlarını bilmesi gerektiğini de söyleyerek, sınırları çizili bir dünyanın onlara daha cazip geleceğini de belirtti. Dediğim gibi çok etkili bir üslupla sunduğu konularında algılayış biçimimizi ve farklı bakış açılarından olaylara bakmamız gerektiğini her defasında önemle dile getiren Dökmen; ülke ekonomisinde kadınların önemini ve kadın erkek eşitliğini de mizahi bir dille vurgulayarak salondan büyük alkışlar aldı.

Her yönden sizde derin izler bırakan konuşmalarıyla Üstün Dökmen’in herkese şunu dedirttiğine eminim: Keşke bitmeseydi.........

 
Toplam blog
: 4
: 1326
Kayıt tarihi
: 01.09.06
 
 

İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema bölümü mezunuyum. İletişim ve görsel medya alanında almış olduğum..