Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '18

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Dikkat Zehirleniyoruz! / Ev Yapımı Krem Temizleyici

Dikkat Zehirleniyoruz! / Ev Yapımı Krem Temizleyici
 

 Bildiğiniz üzere kimyasallar her geçen gün evimize biraz daha sokulup bize zarar vermek için canla başla çalışıyorlar. Haklarını yememek lazım bize güzelce zarar veriyorlar. Hücre işleyişine ve yenilenmesine zarar verebiliyorlar. Bu durum kanserden başka diğer bir çok hastalığa karşı davetiye çıkartıyor.

E, peki n'apalım kullanmayalım mı? dediğinizi duyar gibiyim. Hakkınız var tabii ki. Sizlere sunabileceğim yegane çözüm; kimyasal kullanımını minimuma indirip alternatif yollar üretmek. Bu alternatif yolları tamamen doğal veya doğala en yakın ürünlerle yapacağız.

İşte şimdi size o yöntemlerden birinden bahsedeceğim.

Gelin önce piyasadakileri inceleyelim sizinle. Kimyasal olanların içinde;
Amonyak ve ya çamaşır suyu : Nam-ı diğer, klor bazlı ağartıcı, sodyum hipoklorit. Mükemmel bir leke çıkarıcı ve mikrop öldürücüdür. Renkli kumaşları soldurur. Üreme, endokrin ve bağışıklık sistemi hastalıklarına neden olabilir. Akciğerleri ve deriyi tahriş eder. Çevreye saldığı bileşenler kanserle ilişkilendirilmiştir. Evde çocuk zehirlenmelerinin başlıca sebebidir. Amonyaklı ürünlerle, sirkeyle ve diğer asitlerle karıştırıldığında zehirli gazlar oluşturur.

Anyonik aktif madde: Çoğu petrol türevi, yani sentetiktir ve biyolojik olarak parçalanana dek balıklar için zehirlidir.

Noniyonik aktif madde: Bkz. Sürfaktan. Protein ve karbonhidrat tabanlı kirlerin ve normalde suda çözünmesi mümkün olmayan yağların yapışmış oldukları yüzeyden kopmasını ve yeniden çökmemesini sağlar. Bitkisel veya hayvansal yağlardan üretilen türleri de vardır (örneğin, sabun); ancak çoğu petrol türevi, yani sentetiktir ve biyolojik olarak parçalanana dek sualtı yaşamı için zehirlidir. Deride kuruluğa, kızarıklığa, kaşıntıya neden olabilir.

Sabun: Bkz. Sürfaktan.

Koruyucu: Ürünün raf ömrünü uzatmak için eklenen maddeler. Ne olduğu belirtilmemiş. Çoğunlukla insan sağlığı ve çevre için zararlıdır.

Parfüm: Yüzeyden ayrılan kirin ısının etkisiyle yaydığı kötü kokuları örter. Sentetik kokular, alerjiyle, bağışıklık sisteminin zarar görmesiyle, baş ağrısı ve baş dönmesiyle ilişkilendirilmiştir. Ticari sır kabul edildiği için parfümün içindeki maddeleri listelemek zorunlu değildir. Genellikle içinde yüksek miktarda ftalat bulunur. Ftalatlar, endokrin sistemini bozar ve meme kanseri ve doğum kusurlarıyla ilişkilendirilmiştir.

Daha da zararları adına laf sarf etmeye gerek var mıdır bilmem. Görüyorsunuz ki çoğu firma biz insanları, sadece para kaynağı olarak görüyor ve ürettiklerinin bize ve doğaya ne gibi zarar verdiğini hiç ama hiç umursamıyorlar. Sizce de bu biraz ahlaka aykırı değil mi? Gerçi bunu umursayan var mı diye sormak lazım.

Şimdi gelelim bizim ne kullandığımıza...
    1 su bardağı sodyum karbonat yani bildiğimiz karbonat
    2 tepeleme yemek kaşığı arap sabunu ki arap sabunumuz kokusuz olursa daha iyi olacağını unutmayın lütfen
    İsteğe bağlı olarak nemini çabuk kaybetmemesi için 1 yemek kaşığı gliserin ekleyebilirsiniz
    Yine isteğe bağlı olarak 10-15 damla kadar antiseptik özellikli uçucu kullanabilirsiniz



Karbonat ve arap sabununu macun hale gelecek şekilde karıştırıyoruz. Ardından gliserin ve uçucu yapı da ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra cam bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.

NOT: Sakladığınız kabın cam olması önemli. Biliyorsunuz ki plastikler sağlığa ciddi zarar verebiliyorlar.


Şimdi gelelim benim bu temizleyici hakkında ne düşündüğüme. Öncelikle ilk denememde beklediğimden çok daha başarılı bulduğumu belirtmem lazım ki temizleyeceğine inanmayan çok sevgili annem bile piyasa temizleyicilerinden daha iyi temizlediğini söylemişti. Yaklaşık iki yıldır bu karışımı kullanıyoruz evimizde.

Ancak bu karışım bana biraz sert geliyor bu sebeple ben daha değişik bir karışım hazırlıyorum. 2 yemek kasığı arap sabununa yarım su bardağı karbonat ekleyip bazen de biraz su katıp daha sıvımsı bir karışım elde ediyorum. Tabii ki ben taze olarak hazırlayıp en fazla 2-3 kullanımda bitecek ölçüde hazırlıyorum. Sanki tazesi daha iyi gibi geliyor bana.

KARIŞIMA VERECEĞİM SD PUANI: 9/10

 



NOT: Bilgilerin çoğu ve resimler www.zehirsizev.com sitesinden alınmıştır. Bu siteye mutlaka bakmalısınız işinize yarayacak faydalı bilgiler bulabileceğiniz şahane bir site.


                                                                                Sürç-i lisan ettiysem affola.
 

 
Toplam blog
: 3
: 23507
Kayıt tarihi
: 17.09.16
 
 

Bu blog şahsi deneyimlerim ve izlenimlerim hakkında olup aklınıza gelebilecek her konuya ev sahip..