Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Diktatör demokatlar...(!)

Diktatör demokatlar...(!)
 

Birgün Gazetesi, bu MANŞETİ ile, tam 12'den vuran bir tesbit yapmış geçekten.(12.04.2011,salı)


12 Haziran 2011'de yaspılacak olan Genel Seçimlerde, Milletvekillikler için bütün partiler, ADAY LİSTELERİNİ dün (11.04.2011, pazartesi) açıkladılar. 

Dün açıklanan bu listeler, tamâmen anti demokatik yollarla tesbit edilmiştir. Partilerin, Genel Başkan ve Yönetim Kurullarınca tesbit edilen aday listelerinin açıklanmasından sonra, içim bir kez daha burkuldu. 

AP ve DYP'de yıllarca fiilî ve Resmî siyaset yaptığım dönemlerde anlamıştım; partiler tarafından, kendi seçmenlerinin nasıl aldatıldıklarını. Demirel'in peşinden, DEMOKRAT diye koştuğumuz yıllarda; nasıl da kandırıldığımı, yıllar sonra geç te olsa anlayıp, istifa etmiştim.(1994'te) 

Ne acıdır ki; Yönetime gelene kadar hep DEMOKRASİ'nin nîmetlerinden bahs'eden bu partiler ve genel başkanları, seçildikleri gün demokrasiyi falan unuturlar hep. 

Neden hiçbir parti, bütün üyelerin katılımı ile milletvekili adaylarını tesbit etmez hiçbi zaman? 

Ya genel başkanlar,  

Ya Merkez karar ve Yönetim Kurulları belirler adayları hep. 

Eskiden, bâzı partilerde; İlçe delegelerinin seçtiği adaylar milletvekili olurdu. hiç olmazsa, DEMOKRASİ'ye biraz daha yakın gibi görünen bu uygulamaya dahi, karşı idim. 

Ama hiç olmazsa DEMOKRASİ'ye biraz daha yakındı bu uygulama.  

DYP'de ilçe yönetiminde sekreter olarak çalıştığım 1987-1993 yılları arasında, en azından biz uygulamaya çalıştık bunu. 

Tam demokratik bulmadığım, bu uygulamayı bile çok görüyor artık bu millete PARTİLER.  

Kanaatimce en demokratik olanı; bütün üyelerin katılımı ile seçilen Milletin Gerçek Vekilleri tarafından temsil edilen bir HÜKÜMET tarafından idâre ediliyor olmamız değil midir? 

Genel Başkanlarca seçilen Milletvekilleri, Meclise gittiğinde; inanın, ''Milletin Vekili değil, başkanlarının vekili oluyorlar hep. O'na minnet duygusu ile hareket ediyorlar.'' 

Evet!.. 

Milletin oyları ile seçiliyor gibi gözüküyor bu ADAYLAR

Zâhirî olarak DEMOKRASİ zann'ettiğimiz bu idâre, görüyosunuz ki; Diktatör Genel Başkanların kurduğu, DİKTATÖR DEMOKRASİ olsa gerek! 

Aslında öyle değil mi sizce de? 

Birgün Gazetesi, bu MANŞETİ ile, tam 12'den vuran bir tesbit yapmış geçekten. 

Ve bunlar, TV'lere çıkıp; 

''Biz, bir daha listeye alınmazsak hiç önemli değil. Çünkü bizim vekil olmamızı sağlayanlara minnet borçluluğumuzu hatırlamamız lâzım. Onlar bizi lütf'edip seçmeselerdi biz, Milletvekili veya Bakanlığı hayatımızda göreceğimiz mi vardı?(!) '' mânâsına gelen sözler söylemekten, hicap duymuyorlar. 

Ve bunlar, herzaman; temsil etmeleri gereken millet'e vekillik yerine, Genel Başkanlarına Vekillik yapmaktan zevk alıyorlar. 

Ve bunlar, he zaman; milletin menfaatini değil, kendilerini oralara getirenlerin ağzından çıkacaklara göre hareket ederek, bu memlekette DEMOKRASİ'nin nerelerde olduğunu gösteriyorlar! 

Türkiye'de Milletvekilleri; bütün parti üyelerinin katılımı ile yapılan esmî ve tam demokratik seçimlerle adayla tesbit edilmediği müddetçe, Türkiye'de DEMOKASİ 'den falan bahs'etmeye kimsenin hakkı yok bence. 

Hiç kimse kusura bakmasın, bütün Parti Genel Başkanları da çok sevdiler bunu.
Kendi kadrolarını oluşturmak, hoşlarına gidiyor çünkü. 

Tek derd'i, Milletin haklarını savunmak olması gereken Vekiller yerine, Genel Başkan'ın kapı kulları olan vekiller oluşturmak, gâlibâ Başkanlık Koltuğunu elde eden herkesin hoşuna gidiyor anlaşılan!.. 

Ama bu mutlaka değiştirilmeli. 

Bu değişip, gerçek Vekiller gelene kadar, bu Memlekette TAM DEMOKRASİ 'den söz etmeye kimsenin hakkı olamaz / olamayacak. 

Sağlık ve Muhabbetle 

2011.04.13, çarşamba
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..