Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Dil Balığı Izgarası nasıl yapılır

Dil Balığı Izgarası nasıl yapılır
 

Harika bir kalkan balığı lezzetine sahiptir


5 adet büyük ölçüdeki Dil balığını balıkçınızda temizlettikten sonra evde ılık su altında tekrar yıkayınız, ardından 2 adet limon suyu ile dolu olan derin ve düz bir tabak içerisine 3 dakika bırakınız ve hafifçe tuzladıktan sonra, 3 çorba kaşığı una batırıp unlayınız ve ardından 3 kahve fincanı Ayçiçek yağı ile yağlayıp ızgarada her iki tarafını 5 er dakika pişiriniz. Pişen balıkları Porselen Servis tabağına alınız ve dilimlenmiş 2 adet limonuda tabagın etrafına dizerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Kırmızı soğan ve taze ekmek tavsiye edebilirim. ardındanda kış olduğundan tahin pekmez tatlı olarak alınabilir.
 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..