- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Dil Balığı Izgarası nasıl yapılır
Harika bir kalkan balığı lezzetine sahiptir
5 adet büyük ölçüdeki Dil balığını balıkçınızda temizlettikten sonra evde ılık su altında tekrar yıkayınız, ardından 2 adet limon suyu ile dolu olan derin ve düz bir tabak içerisine 3 dakika bırakınız ve hafifçe tuzladıktan sonra, 3 çorba kaşığı una batırıp unlayınız ve ardından 3 kahve fincanı Ayçiçek yağı ile yağlayıp ızgarada her iki tarafını 5 er dakika pişiriniz. Pişen balıkları Porselen Servis tabağına alınız ve dilimlenmiş 2 adet limonuda tabagın etrafına dizerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Kırmızı soğan ve taze ekmek tavsiye edebilirim. ardındanda kış olduğundan tahin pekmez tatlı olarak alınabilir.
Not:Kırmızı soğan ve taze ekmek tavsiye edebilirim. ardındanda kış olduğundan tahin pekmez tatlı olarak alınabilir.