Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Dil Derneği Ödülleri Açıklandı

Dil Derneği Ödülleri Açıklandı
 

DİL DERNEĞİ ÖMER ASIM AKSOY ÖDÜLÜ HİDAYET KARAKUŞ’A

Yaşamı boyunca Dil Devrimine emek veren, 30 Ekim 1993’te yitirdiğimiz, Dilci Ömer Asım Aksoy’un devrimci düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak için Aksoy Ailesinin katkılarıyla düzenlenen Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, 1995’ten bu yana değişik dallarda verilmektedir.

Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülünü, bu yıl roman dalında değerli Yazar Hidayet Karakuş, Şeytan Minareleri adlı yapıtıyla kazanmıştır.

Doğan Hızlan, Konur Ertop, Adnan Binyazar, Şemsettin Ünlü ve Sevgi Özel’den oluşan seçici kurul, ödülü Hidayet Karakuş’a vermeyi oybirliği ile kararlaştırmıştır.

Hidayet Karakuş, yazınımızın birçok alanında ürün veren üretken bir yazardır. Dil Devrimi doğrultusunda gelişen Türkçeyi özenle kullanmaktadır. Hidayet Karakuş’u kutluyor, yazın dünyamıza başka yapıtlar kazandırmasını bekliyoruz.

Hidayet Karakuş’a ödülü Dil Derneği’nin Çankaya Belediyesi ile birlikte 27 Eylül 2010’da kutlayacağı 78. Dil Bayramında sunulacaktır. 78. Dil Bayramı töreni, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde, saat 18.00’de başlayacaktır.

DİL DERNEĞİ KERİM AFŞAR ÖDÜLÜ FUNDA ÖZŞENER’İN

Türk tiyatrosunun usta oyuncu ve yönetmeni Kerim Afşar’ı, 26 Eylül 2003’teki Dil Bayramında yitirdik. Türk Devriminin ödünsüz savunucusu Kerim Afşar’ın Türk tiyatrosuna verdiği emeği ve sanatçı kimliğini gelecek kuşaklara aktarmak eşi Leyla Afşar’la Dil Derneği'nin “oyun yazarları”nı özendirmek için düzenlediği ödül, 2005’ten bu yana verilmektedir.

Dil Derneği Kerim Afşar Ödülünü, bu yıl Funda Özşener, Onları Eve Getir adlı yapıtıyla kazanmıştır.

Leyla Afşar, Ahmet Levendoğlu, Üstün Akmen, Gülşen Karakadıoğlu ve Sadık Aslankara’dan oluşan seçici kurul, ödülü Funda Özşener, Onları Eve Getir adlı oyuna vermeyi oybirliği ile kararlaştırmıştır.

Funda Özşener, 1969 doğumlu; sahne sanatlarına gönül ve emek veren bir yazar. Beşi Mitos-Boyut yayınevince yayımlanmış altı yayımlanmış oyunu bulunuyor.

Funda Özşener’e ödülü Dil Derneği’nin Çankaya Belediyesi ile birlikte 27 Eylül 2010’da kutlayacağı 78. Dil Bayramında sunulacaktır. 78. Dil Bayramı töreni, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde, saat 18.00’de başlayacaktır.

DİL DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Dil Derneği Bülteni

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..