Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Dilber dudağı tatlısı

Dilber dudağı tatlısı
 

Malzemeler

2 paket margarin 1 tanesi eritilir ve hamurun içerisinde kullanılır.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
karbonata ve yarım limon suyu

Yapılışı

Margarini eriterek ılıması beklenir ve tüm malzeme içerisine eklenerek yumuşak baklava hamuru elde edilir. Hamur dört eşit parçaya bölünür ve 20 dakika dinlendirilir. 1 parça hamur 10 bezeye bölünür. Nişasta ile avuç içi kadar açılan 10 hamurun arasına bolca nişasta serperek üst üste konulur ve merdane ile bastırılarak açabildiğiniz incelikte açılır. Açılan hamurun yarısına bolca ceviz serpilir ve yarım ay şeklinde katlanır. Çay bardağı ile kesilir ve kesilen hamurlarda tekrar katlanarak tepsi dolana kadar yanyana yerleştirilir. Diğer margarin eritilir ve kızgın olarak tatlıların üzerine gezdirilir. altın sarısı renk alana kadar kızgın fırında pişirilir.

Şerbeti için

8 subardağı şeker
8 subardağı su
1/2 limon suyu

Kaynatılır ve ılıkken tatlımızın üzerine gezdirilerek dökülür. Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..