- Kategori
- Türk Mutfağı
Dilber dudağı tatlısı
Malzemeler
2 paket margarin 1 tanesi eritilir ve hamurun içerisinde kullanılır.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
karbonata ve yarım limon suyu
Yapılışı
Margarini eriterek ılıması beklenir ve tüm malzeme içerisine eklenerek yumuşak baklava hamuru elde edilir. Hamur dört eşit parçaya bölünür ve 20 dakika dinlendirilir. 1 parça hamur 10 bezeye bölünür. Nişasta ile avuç içi kadar açılan 10 hamurun arasına bolca nişasta serperek üst üste konulur ve merdane ile bastırılarak açabildiğiniz incelikte açılır. Açılan hamurun yarısına bolca ceviz serpilir ve yarım ay şeklinde katlanır. Çay bardağı ile kesilir ve kesilen hamurlarda tekrar katlanarak tepsi dolana kadar yanyana yerleştirilir. Diğer margarin eritilir ve kızgın olarak tatlıların üzerine gezdirilir. altın sarısı renk alana kadar kızgın fırında pişirilir.
Şerbeti için
8 subardağı şeker
8 subardağı su
1/2 limon suyu
Kaynatılır ve ılıkken tatlımızın üzerine gezdirilerek dökülür. Afiyet olsun
2 paket margarin 1 tanesi eritilir ve hamurun içerisinde kullanılır.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
karbonata ve yarım limon suyu
Yapılışı
Margarini eriterek ılıması beklenir ve tüm malzeme içerisine eklenerek yumuşak baklava hamuru elde edilir. Hamur dört eşit parçaya bölünür ve 20 dakika dinlendirilir. 1 parça hamur 10 bezeye bölünür. Nişasta ile avuç içi kadar açılan 10 hamurun arasına bolca nişasta serperek üst üste konulur ve merdane ile bastırılarak açabildiğiniz incelikte açılır. Açılan hamurun yarısına bolca ceviz serpilir ve yarım ay şeklinde katlanır. Çay bardağı ile kesilir ve kesilen hamurlarda tekrar katlanarak tepsi dolana kadar yanyana yerleştirilir. Diğer margarin eritilir ve kızgın olarak tatlıların üzerine gezdirilir. altın sarısı renk alana kadar kızgın fırında pişirilir.
Şerbeti için
8 subardağı şeker
8 subardağı su
1/2 limon suyu
Kaynatılır ve ılıkken tatlımızın üzerine gezdirilerek dökülür. Afiyet olsun