Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '17

 
Kategori
Gelenekler
 

Dileğimiz, Yine Eski O Mutlu Bayramlar!..

Dileğimiz, Yine Eski O Mutlu Bayramlar!..

Nerede o eski bayramlar? Tabii milli bayramlar da bir heyecandı genç Cumhuriyette. Ancak dini bayramlar ayrı bir heyecandı: Tadı  tuzu, şevkati, bereketi bir başkaydı. Bugünkü teknoloji, bugünkü sosyal iletişim ağları ve tatil zorunluluğu yoktu. O yıllar; sevgi, saygı, umut, coşku ve heyecan dolu bir geleceğe bakış; bir güzellikte buluşma, aynı ülküyü solumanın haz ve mutluluğunun buluştuğu birebir aile büyükleri, komşu, dost ve akraba ziyaretlerinin yapıldığı günlerdi bayramlar... Belirli bir yaş grubu, o günlerin haklı gururunu halen yaşamaktadır.

Gelinen nokta itibariyle; bu bir evre, bir süreç, kültürlerin etkileşimi, bir gereklilik sanalı sonucu olmuştur. Birdenbire ortaya çıkmamıştır. Yaşayış ve düşünüş tarzı olan o eski kültürümüzün güçlü bağlarını törpüleyen olgular, acaba maneviyatta neleri alıp götürmüştür. O eski karşılıksız tertemiz aşk ve sevgi dolu yürekleri etkileyen günümüz kültürünün evrimine; teknolojik gelişmelerin günlük hayatımıza girmesi, ilim, bilim, sanatsal gelişme, yeni araç gereç, iç ve dış göçte yaşanan kültürel etkileşim, ekonomik özgürlük  ve diğer sayısız etkenleri sayabiliriz. Bu gelişmelerin, kazandırdıklarının yanında kaybettirdiklerine parayla pulla ve şöhretle kavuşulabilir mi bilmiyorum!..

Bugün yokluğunu hissettiğimiz şey bayramlar mı, yoksa benliğimiz mi tartışılır...

İnsana ve tüm canlılara saygı özelinde manevi değerlerin hatırlanması ve yaşanması temennilerimle, Bayramımız kutlu olsun...

 
Toplam blog
: 16
: 498
Kayıt tarihi
: 19.04.17
 
 

AÖF Sosyal Bilimler Önlisans Mezunu, orman teşkilatından emekli memur, mesleki STK da görevli, ki..