Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '12

 
Kategori
Deneme
 

Dilek ağacı

Dilek ağacı
 

Bir dilek tuttum


Birçoğumuz muhakkak, zamanında bir yerlerde bir dilek ağacına dileklerini asmıştır. Ve yine birçoğumuz hıdrellezde dileklerimizi bir kâğıda yazıp, çizip doğaya göndermişliğimiz vardır. Bu örneklerde olduğu gibi, izlenilen yollar farklı olsa da amaç aynı; dilek dilemek. Demek ki çoğu insan buna inanıyor ve bu inanç hala varlığını sürdürmekte. Ne güzel! Peki, sorarım size; neden hayallerini bir kâğıda resmedip duvarına asmak tuhaf karşılanır? Ya da kendine bir amaç listesi oluşturup ölmeden önce yapmak istediklerini sıralayan biri garipsenir? Hayal ve istekler, sözlere döküldüklerinde neden imkânsız ve komik görünür? Zamansız oldukları için mi, yoksa o insandan hiç beklenmedik şeyler duyulduğu için mi? Belki de başkasının hayalleri, kendi hayallerinden daha büyük olduğu için ve ya kendileri hayal kuramadıkları için ister istemez duyulan kıskançlıktır, kim bilir…

Her insanın içinde uyandırılmayı bekleyen bir güç vardır. O güç biz farkında olduğumuz sürece hareket halindedir. Aslında bazı insanlar farkında olmadan bile onu kullanıyor olabilir. İşte bu yüzden çok istediğiniz bir şeyi elde edebilir ve kimileri için imkânsız diye adlandırılan bir olayı gerçekleştirebilirsiniz. Sadece istemekle olmaz demeyin. Siz hedefinize odaklandığınızda ve ona ulaşma konusunda şüphe duymadığınız sürece beyniniz ve bedeniniz onun için çalışmaya başlayacaktır. Siz onu ne kadar çok isterseniz içinizdeki güç sizi ona o kadar çabuk olaştıracaktır. ‘Oturduğum yerden nasıl olacak?’demeyin bu aklınıza bir anda gelen parlak bir fikirle de olabilir. İsteklerinizi dilerken açık ve net bir şekilde ifade edin. Yukarıda bahsettiğim yöntemler gibi yazın, çizin her gün göreceğiniz bir yere koyun, asın! Bunun kutsal bir ağaca asma ve ya özel bir gün olması mecburiyeti yok. Sizin ağacınız odanızın duvarı olsun. Ve ya özel bir defteriniz olsun sürekli açıp okuduğunuz. Amaç kendimize bunu sürekli hatırlatmak ve hedefe giden yoldan sapmamak. Bilinçaltınız o görüntüyü kayda alır ve siz istediğiniz sürece size fikirler verebilir. Bunu büyük, küçük bütün dileklerinizde deneyebilirsiniz. Hatta kendiniz için eğlenceli bir hale de getirebilirsiniz. Başkalarının ne düşündüğünün bir önemi yok. Gereksiz parazitlere kulaklarınızı tıkayın. Siz isteyin yeter!

Birçoğunun büyük hedefleri olmayabilir. Herkes hayatından memnun olduktan sonra bunda bir sorun yok. Fakat kimileri, kendileri hayal kuramadıkları gibi başkalarının hayallerini de gölgelememeli. Herkesi ve her şeyi özgür bırakmalı. İnsanlara özgürlük verdikçe kendileri daha da özgür olacaktır. Belki de yakınlarının hayallerini gerçekleştirmeleri onlara da ışık tutacak ve şimdiye kadar kendilerine cesaretle itiraf edemedikleri istek ve arzularını eyleme geçirecek adımı attıracaktır. Hiç belli olmaz!

Bol şans…

 

 
Toplam blog
: 19
: 2629
Kayıt tarihi
: 13.02.12
 
 

1988, Bursa doğumlu. En büyük tutkusu kitaplar. En büyük ihtiyacı yazmak. Hayatta bütün fikirleri..