Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

15 Eylül '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Dilenciler de taktik geliştirdi.

Dilenciler de taktik geliştirdi.
 

Dilenciler de taktik geliştirdi.

Belediyelerin ani baskınlarına yönelik dilencilerin de kendi aralarında yöntemler geliştirdiklerini dile getiren Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürü Polat Özer, eskiden üstünü aradığımız dilencilerin üzerinde en az 100 TL bulurduk. Şimdi dilenirken yakaladığımız dilencilerin üzerinden en fazla 5 ya da 10 TL çıkıyor” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta ekipleri dilencilere nefes aldırmıyor.

Üst geçitleri otobüs duraklarını mesken tutan dilencilerin Ramazan ayının gelmesi ile birlikte özellikle Büyükşehirleri parsellediklerini dile getiren Büyükçekmece Zabıta Müdürü Polat Özer, Anadolu’dan gelen dilencilerin toplu olarak bölgeleri mesken tuttuklarını anlattı.

Zabıta Müdürü Polat Özer; “ Büyükçekmecede yakaladığımız dilencilerin memleketlerini sorduğumuzda hepsinin aynı memleketli olduğunu gördük. Bir de üzerlerini aradığımızda yaklaşık 30 kişilik dilenci kafilesinin üzerinden toplam 100 T.L. çıkınca şaşırdık. Biraz sıkıştırınca elebaşlarının belli zaman aralığında gelip kâğıt paraları topladığını söylediler” dedi.

Toplu dolaşan dilencilerin vatandaşlara yürüyecek yer bırakmadıklarını dile getiren Özer “Bölgede cirit atan bu dilenciler vatandaşa yürüyecek hal bırakmadıkları gibi duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde ediyorlar.

Özellikle iftar vakitlerinde ortalıklarda dolanan dilenciler restoran ve pastanelerin önlerinde durup gelen geçenden para istiyorlar vermeyenlerinde peşlerini takılıyorlar. Bunlarla yetinmeyip yanlarında getirdikleri küçük çocukları da kendilerine alet edip onları da alıştırıyorlar.” şeklinde konuştu.

Ben Sabiha Rana ''Melekler yüreğinizden öpsün''

Kaynak Fotoğraflar: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma gönderilmiştir...

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..