Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Dilenmek para karşılığı yatmaktan daha ahlaklıymış

Dilenmek para karşılığı yatmaktan daha ahlaklıymış
 

Genç kadın dileniyor, kimse olumsuz bakmıyor; para karşılığı yatsa… Üzerinde düşünülmesi gereken bir konu “ikisi de yanlış” deyip kolaycılığa kaçmayalım.

Toplum bu iki olaya nasıl bakıyor? Bence yan yana bile getirmiyor “Dilenebilir ama yatamaz…” İkisinde de para alıyor. “Ama birinde karşılığında vücudunu veriyor” Diğerinde de ruhunu veriyor. “Dilenmekle yatmak bir mi?”

Valla ikisinde de (ihtiyacı olmadan dilenenleri kastediyoruz) ahlaksızlık var. Hatta para karşılığı yatan daha dürüst, kimseyi kandırmıyor en azından. Hele de sırf para için değil de biraz zevki için yapıyorsa “Canım istedi yattım”

Dilenmek ya da para karşılığı yatmak (para karşılığı olmayan beraberlikler ayrı) yapanlar için nasıl bir şey? Bence toplumun yansıması. Para karşılığı yatan dilenmez, dilenen de para karşılığı yatmaz.

Bunların sanki birbiriyle ilgisi yokmuş gibi. Örneğin bir erkek dilenen kadınla evlenebilir, para karşılığı yatanla… İhtiyacı olduğu için dilenmekle sahtekâr dilenci gibi dilenmek arasında olduğu gibi yatmakla para karşılığı yatmak arasında da fark var. İhtiyaç için dilenen sanki normal karşılanıyor. Para karşılığı olmadan yatan da. Kabul edilmeyen, para için birinin onurunu, diğerinin ise namusunu satması. O zaman şöyle bir sonuç çıkıyor, kadınlar ihtiyaç için dilenebilir ve aşk için yatabilir.

Para karşılığı (ihtiyaçtan değil) yatan kadına bunu yapacağına dilen desen onursuzluk sayar; dilenen kadın ise namussuzluk. İlginç olan hem dilenip hem de yatan yok. Dilenen kadın dilendiği zaman sadece onurunu kaybettiğini hatta hiçbir şey kaybetmediğini düşünüyor çünkü “yalan ve zaruret” diye maskeleri var. “Bunu yapabildiğine göre bir erkekle de yatarsın” Hayır yatmaz. Aynı şey parayla yatan kadın için de geçerli.

Peki, bu ikisinden hangisi daha kötü? “ Sorman bile ayıp, elbette para karşılığı yatmak”

Emin değilim…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..