Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Dilin kemiği mi var?

Dilin kemiği mi var?
 

sıkacak kemermi kaldı vatandaşta?


Dilin kemiği mi var sanki?

Salla gitsin... İktidar dönemimizde 146000 otomobil satıldı, halkın refah düzeyi yükseldi derken acaba satın alınan bu otomobillerin ne kadarı banka kredisi ile alındı? Ne kadarı borcunu ödeyemeyip haczedildi?

Salla gitsin... Bir defasında daha söylenmişti yurtta kişi başına düşen milli gelir 9000 dolar oldu diye. Sokağa çıkıp bir sorsalar vatandaşa geliri düzeyiniz nedir?
Nasıl geçiniyorsunuz?

Sokağa çıksalar dahi bir ekmek kaç liradır bilmezler, çünkü özel ahçıları hizmetkarları vardır.

Bu asalet nereye kadar sürer bilinmez, lale devri bugünde yaşanıyor böyle sorumsuzca, duyarsızca bir şekilde.

Kağıt üzerinde yazıp çizmekle DİE'nin (devlet istatistik enstitüsü) verilerini değerlendirmek, halkın karşısında bunları konuşmak yanlıştır. Verilerin birçoğu gerçekçi değildir, bu verilere vatandaşı inandırmakta mümkün değildir.

8000 YTL maaşla aslanlar gibi yaşıyor bizim vekiller. Birde utanmadan sıkılmadan maaşımız az artıralım demezler mi, bu nasıl bir dürüstlüktür?

8000 ytl ile 20 asgari ücretli evine ekmek aş getirmekte çocuklarını okutmaya çalışmakta ve yaşam mücadelesi vermektedir.

Gerçekten vicdan sahibi önder ya da vekilin yukarıda bahsettiğim konuda dürüst davrandığı düşünülebilir mi?

Asla düşünülemez çünkü görünen köy kılavuz istemez. Ülkedeki yaşam standardı geçmişe nazaran oldukça düşmüştür. Bu nedenle de vekiller geçim sıkıntısı çekmektedirler.

Bu yüzdendir ki geçim sıkıntısı çeken vatandaşı sis perdesi kaplamış, kara dumanlar çökmüş üzerine... Görünmez olmuş vatandaş hayalet olarak yaşamaktadır.

Tabiki iktidar haklı, vekiller haklı, gözle görünmeyen vatandaş düşünülebilir mi?

Dürüstlükten bahsederken milyonlarca memur ve işçinin maaş bordrolarında verilen KEY'e ( konut edindirme fonuna) kesilen ücretin gerçek anlamda 1996 yılından bu yana yasal faizi ile birlikte hesaplanırsa 6.7 bir YTL yi aşmaktadır.
Verin memura işçiye 1.390 YTL alırsa alsın almazsa almasın düşüncesi gerçek anlamda dürüstlüğü dibe vurdurmaktadır, tasarruf fonuna kesilen ücretler gibi nemalandırılmalıdır.

İşte o zaman gerçekten keyler nemalandırılınca işçi ve memura ödenecek tutar 7-8 bin YTL olacaktır.

Yıllardır millete kemer sıktıranlar bugün vatandaştaki sıkacak kemeride yok etmişlerdir, çünkü kemerin son deliğide kalmamıştır.

Gerçek anlamda haciz kanununa göre maaşın 1/3 üne haciz konulabilir fakat iktidar, banka alacaklarına karşılık maaş bordrosunda verilen KEY ödemelerinin tümüne haciz koymalarına müsade etmiştir. Bu konuda bir kanun teklifi dahi verilmesine rağmen kabul edilmemiştir. Bu yasal değildir.

Gerçek anlamda birileri yasa çıkartıyor. Sormadan araştırmadan yasa çıksın da nasıl çıkarsa çıksın. Salla gitsin sarı çizmeli Mehmet ağaya misali.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..