Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Dilin kemiği neden yok?

Dilin kemiği neden yok?
 

Anayasa mahkemesi başkanı Haşim kılıç, AYM kuruluş yıl dönümünde seçilmişlerin gözlerinin içine baka baka bir konuşma yaptı.

Kılıç’ın konuşma içeriği daha önce yapılan konuşmalardan çokta farklı değil!

Haşim Kılıç’ın söylemleri arasında farklı olan kendini fasulye gibi nimetten sanan Rüstem'e birazcık dokun durmasıydı.

Atalarımız, boş yere “dilin kemiği yok” dememiş! Daha önce AYM başkanı Kılıç’ı yere göğe sığdıramayanlar, şimdi eski alışkanlıkların depreştiğinden, yüksek mahkemenin siyasallaştırılmasından, eleştirilerin sığlığından tutun da 40 numara yağcılık adına aklınıza ne gelirse hepsini peş peşe sıralıyorlar.

Akıl almaz suçlamaları köşelerine taşıyanlar, bu konuşmadan dolayı Haşim Kılıç’ı CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ilan edenler de var!

Düşünüyorum da fikirlerini paylaşacakları bir köşesi olan, elinde kalem akıl hocalığı eden, kendilerine sunulan bu imkânı kişisel fikir ve düşüncelerini yansıtırken, toplumun değer yargılarına, Devlet ve milletin birlik bütünlüğüne daha çok bağlı kalarak kullanması gerekmez mi?

Hâlbuki AYM başkanının konuşması üzerinden fikir yürütenler Ünlü aktör Şener Şen’in Züğürt ağa filmindeki yaptırdığı “memişhaneye “ ağanın b… üstüne b… “ olur mu felsefesi ile değerlendiriyorlar.

Bu memlekette Rüstem Paşa konuşacak gayrısı susacak!

Böyle bir  demokrasi muz cumhuriyetlerinde bile yok artık!

Biri çıkacak AYM’nin verdiği kararı eleştirecek, gayrı milli bulacak, tasvip etmeyecek, sırtındaki cübbeye laf edecek; Haşim kılıç gömlekten söz edince, önüne gelen acımadan eleştirecek.

Türkiye her şeye rağmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı sağlam temeller üzerinde “Fikri Hür- Düşüncesi Hür”  İnsanların ekseriyetle demokrasiyi içine sindirdiği bir ülke.

Osmanlı hayranlarının ileri demokrasi adı altında çaldığı maya, “Yeni Türkiye” diye diktiği diktatörlük fidanı, Rüstem’in dilinde tüy bitse bile asla tutmayacak.

Anayasa Mahkemesi kuruluş yıl dönümü merasimine katılan seçilmiş ve atanmış protokol mensuplarının fotoğraflarını mutlaka, tek tek inceleyin.

AYM başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmasından, protokoldeki yalnızca bir kişinin rahatsız olduğunu yüzünden okuyacak, yakından göreceksiniz.

Dahası da var!

Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşmanın bir bölümünde bakışlarını Kılıç’a çevirerek gülümsediğini, gülümserken çok doğru şeyler söylediğinin altını çizdiğine şahit bile olacaksınız.

Demokrasilerde yalnızca Vezir-i Azam konuşmaz, Ankaralı Turgut’un İfadesiyle “ağzı olan konuşur”…

Birileri istemese de demokrasiyi içine sindirecek, konuşmaları hazmedecek, arenada matadorun elindeki kırmızı pelerini görmüş boğa gibi konuşmacıya saldırmamayı da öğrenecek…

CHP veya MHP’ye Cumhurbaşkanı adayı arayanlar sabah kalkınca aynaya bir baksınlar.

Türkiye 76 milyon nüfusu ile içinden soyu sopu belli, yedi göbek soy ağacı bilinen bir aday bulacak ve Türk Milletinin önüne çıkaracaktır.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..