Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Dimyata pirince giderken

Dimyata pirince giderken
 

ASLAN KAFESTE


Abdulrahim Albayrak, ı dinliyorum. Adamın beti, benzi atmış. Titreyerek konuşuyor. Başbakanın hemşerisi. Diyor ki: Bu stadı GS yaptıramazdı. Bırakın stadı, çevresini, yolları, hiç birini, yaptıramazdık. Başbakan emretmeseydi, Büyük Şehir Belediyesi, bunların hiç birini yapmazdı. Ve daha neler. Ne olmuş ki: Başbakan ve Bakanları, Stadın açılışında protesto edilmişler, yuhalanmışlar. Bunlar, demokratik tepkilerdir. Bunlar olağan şeylerdir. Bence haklı tepkilerdir. Galatasaray taraftarı, stadın kendilerinin olmadığını anlamıştır. Stadın ismi bile Galatasaraylı değil. Açılışta yapılan konuşmalarda, Galatasaray adı, hiç geçmemektedir. Burası Recep Tayyip Erdoğan stadıdır. İşte tepkinin nedeni de budur. Galatasaraylıların artık statları yok. Ali Sami Yen de ellerinden gitti. Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak, buna denir. Şimdi TT Arena için anlaşma yapacaklar. Başbakan kira sözleşmesi yapın, her yıl, şu kadar Allah ın kuruşu kira isteyin de, diyebilir. Gece uyuyamayıp, sabaha kadar düşünen Başkan Adnan Polat, çareyi bulmuş. 240 kameranın kayıtlarını inceleyip, protestocuları tespit edecek ve bir daha bu stada almayacak. Sanki kendisi girecek de. Sayın Polat, her zamanki gibi, ipi yanlış ucundan tuttu. Milyonlarca Galatasaray taraftarını unuttu. Onların önünde eğilip özür dileyecek yerde, Başbakanın önünde eğilip, ceket ilikledi. Sen, Galatasaraysın, Adnan Polat. Arkanda milyonlarca taraftarın var. Beş ay sonra seçim var. Güç sende. Galatasaray taraftarının elit olduğu söylenirdi. Doğru olduğu belgelendi. Başkan uyumsuz çıktı ama, onu da, hallederler. Şimdi, Cem Yılmaz ın ünlü Türk Telekom Arena reklamını merak ediyorum. Altın anahtarı kime verecek. 

Bu stat olayında, kimlerin, kimlere biat ettiği de ayan beyan çıktı ortaya. Enerji Bakanı da düşünmüş, taşınmış, artık çoluk, çocuk Galatasaray taraftarlığından vaz geçmişler.Önümüz seçim. Ne olur, ne olmaz. Çizik yememek lazım. Diğer AKP liler de öyle. Artık onlar da Galatasaraylı değil. Başbakana rağmen, Cim Bomlu olmak, yürek ister. Bunun karşılığında milyonlarca Galatasaraylı da AKPli olmadıklarını açıklamalıdırlar. Beşiktaşlılar da desteklemelidirler. Fenerlilere sözüm yok. 

Bu stat olayı ile eş değer bir olay da, ucube heykelin etrafında yaşanıyor. Heykeli, yıkarlar, yıkmazlar, bunu bilemem de, bildiğim tek şey, Kültür Bakanımızın heykelden önce yıkıldığı. Bakan adeta yer ile yeksan oldu. AKP nin sana ihtiyacı kalmadı, Sayın Bakan. Onlar Balık Ayhanı aldılar. Rakı, balık yok, Balık Ayhan var. İçkili lokantaların denetimini de, Balık Ayhana yaptırırlar her halde. Yalnız ünlü göbekçimizin unutmaması gereken bir şey var. Ayık kafa ile kimse, Balık Ayhanı çekmez. Ayık kafa ile Kültür Bakanını çekmek de zor oldu. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..