Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Din, töre, kanuna göre yaşarsan kul, ırgat, vatandaş; kendi doğrularına göre yaşarsan insan olursun

Din, töre, kanuna göre yaşarsan kul, ırgat, vatandaş; kendi doğrularına göre yaşarsan insan olursun
 

Görüldü ki başka fikirler, başkasının fikirleri bizi mutlu etmiyor; Volterzadeler Anadolu bozkırlarında nal topluyorlar. Bunun üzerine biz de dedik ki yırtın atın elinizdeki kitapları, kütüphanelerin kapısına kilit vurun, yerine kendiniz düşünün; sefil Cemşit kurtulamasa bari hiç değilse daha fazla batmaz.

Bizler doğruyu söyledik ama insanımızın dönüşme/değişme kapasite ve cesaretinin olmadığını unuttuk. Milenyum çağında insanlarımızın %70’i mistik bir dervişin (Yunus Emre) hiçbir bilimselliği olmayan kurtuluş masallarına inanması savımızı doğruluyor. Türkiye’de yaşayan insanların ilerleme konusunda kapasiteleri yetersiz.

Türkiye çapında anket yapın. Hemen hemen herkes doğru yolda olduğumuzu ama daha çok çalışmamız gerektiğini söyleyeceklerdir. Kişi yaşamında ve ülke siyasetinde dünya tarihini kana bulayan din, töre ve bunlara bağlı kanunların hala referans alınması ve bundan sonra da alınacak gibi görünmesi insanımızın Berlin tuvaletlerinde medeniyetin medeniyetsiz artıklarını temizlemeye devam edeceğini gösteriyor.

Yani kötü kaderimiz belli ve yapacak bir şey yok. Hani ülkemizde çok büyük olumsuzluklar yaşanmamış olsun. Devlet 100 yıl sonra 800 lira asgari ücretlinin torununa bugünkü parayla 801 lira versin/verebilsin dünyanın en şerefsiz adamıyım. Bunun nedeni işte bu gerçeği göremeyen, gözlerine mil çekilmiş kör halktır.

Şimdi bu kör insanlar ülkemizin iyi durumda olduğunu söylüyorlar. 2.5 milyon kişi işsiz (yani aileleriyle beraber en az 10 milyon kişi aç) Türkiye iyi durumdaymış. 700 milyar lira (370 milyar dolar) borcumuz var ülkemiz iyi durumdaymış. 10 milyon kişiye devlet bakıyor ülkemiz iyi durumdaymış. Bu örnekleri istediğiniz kadar çoğaltabiliriz. Bir de milyonu aşkın ayak bağımız var; Suriyelisi, Iraklısı, başka yerlisi; onlara da biz bakacağız… Ülke iyi durumdaymış her nasılsa herkes ülkenin durumunu tartışıyor. Madem iyi durumdayız niye tartışıyoruz ki.

Günümüzde bir ülke dinle, töreyle ve de bunlara göre hazırlanmış kanunlarla yönetilemez. Arabistan gibi 100 trilyon dolarlık petrolümüz olsa olur. Hatta o zaman “Zerdüşt böyle dedi” kitabıyla bile ülkeyi yönetebiliriz. Gerçek öz din olsa hadi neyse, sakallı masalı ile dillendirmeye bile utandığımız ilkel töreler ve bunlara bağlı kanunlar bilimin yerini alarak hayatımızda ve ülkemizin yönetiminde kullanılmak zorunda mı? Biz cennete çartır seferi mi düzenliyoruz ki din/töre referans olsun.

Bu nedenle biz diyoruz ki “kendin düşün, kendi düşüncelerine göre yaşa” Volter’in kitabını gözünün önünde cayır cayır yırtıp atacağım. IŞİD’ siz bir dünya yaratamadığına göre sittirsin gitsin! İnsanları uyuşturan, sevgi masallarıyla zalimlerin kölesi/köpeği yapan Mevlana’nın yollarında sürüneceğine bizzat sen kendin deli dana türküsü söyleyerek umut dağlarına tırman!

Sana yol gösterenlerin hepsi de yolunu kaybetti…124 bin peygamberin geldiği nokta kelle kesen IŞİD!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..